Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: gezamenlijke regenpijp verplaatst naar mijn kant maar ik wil een overkapping
Naam: Mariette de Bruin (datum: 19-08-2020 13:47)

Mijn buurman heeft een aantal jaren geleden een uitbouw geplaatst en daar heeft hij, zonder overleg, de gezamenlijke regenpijpen die eerst in het midden zaten, naar de buitenkant verplaatst dus volledig in mijn tuin. Ik vond het vreemd maar okay. Nu wil ik dus een overkapping laten plaatsen en nu zit die regenpijp in de weg. Ik heb de buurman gevraagd of hij hem wil verplaatsen maar dat wil hij niet doen omdat de pijp op de riolering aangesloten zit en zijn dak het niet aan kan als hij het over het dak legt. Ik heb meerdere buren met een uitbouw en daar ligt de regenpijp over het dak maar mijn buurman zegt dat zij de makkelijkste weg gekozen hebben.Okay ik heb er geen verstand van, maar nu wil ik graag weten of er niet toch een mouw aan te passen is. Volgens de buurman niet maar wat zijn mijn rechten en plichten?

Bijlage: IMG-3094.jpg Reageer
Re: gezamenlijke regenpijp verplaatst naar mijn kant maar ik wil een overkapping
Naam:
Leon (datum: 19-08-2020 16:20)

Als dat dak en de riolering enigszins volgens de wetten der bouwkunde zijn gemaakt dan kan je zonder problemen de regenpijp op dat dak laten lozen. Zowel qua constructieve sterkte als qua afvoercapaciteit zit er genoeg rek/marge in om die paar vierkante meter dakoppervlakte er bij te pakken. Alternatief is dat je het op jouw overkapping laat lozen, maar ik weet niet of dat een optie is (zal afhankelijk zijn van het type overkapping dat je plaatst).
Re: gezamenlijke regenpijp verplaatst naar mijn kant maar ik wil een overkapping
Naam:
pino (datum: 19-08-2020 21:02)

Waarom vraag je dat aan je buurman of hij dat wil doen dat kan je toch ook gewoon zelf (laten) doen?

dat je vraagt of het water op zijn dak mag is inderdaad zoals het hoort.
als hij het daar niet mee eens is kan je hem er ook even fijntjes op wijzen dat jij ook niet verplicht bent zijn water af te voeren en jullie gezamelijk e.e.a. moeten oplossen.


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl