Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Overkapping of aanbouw
Naam: Krispel (datum: 26-07-2020 21:16)

In hoeverre heeft de vve zeggenschap over t bouwen v een overkapping? In het huishoudelijk reglement staan alleen regels over een aanbouw. De overkapping komt los van het hoofdgebouw te staan. Is er een juridisch verschil tussen aanbouw en overkapping (bijgebouw) .


Reageer
Re: Overkapping of aanbouw
Naam:
de bouwpolitie (datum: 26-07-2020 22:35)

Als de grond waarop de overkapping komt te staan van de VvE is wel. Of anders hoe het is omschreven in de akte.

Kennelijk is er sprake van woningen met een VvE. Hoe het dan juridisch in dit specifieke geval zit is natuurlijk niet te beoordelen. Maar waarschijnlijk is het wel eenvoudiger om met toestemming van de VvE te bouwen?
Re: Overkapping of aanbouw
Naam:
Jack , van SenS (datum: 27-07-2020 09:22)

Een overkapping kan ook 'n aanbouw zijn. Maar dat is hier blijkbaar niet het geval. Als in het reglement van de VvE alleen voorwaarden zijn gesteld m.b.t. een aanbouw, dan zijn die wellicht niet allemaal als vanzelfsprekend ook van toepassing op een losstaand (bi)gebouw.

Moeilijk te beoordelen zonder de exacte en volledige tekst van het reglement te kennen i.r.t. de situatie en gewenste overkapping.


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl