Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Draaikiepramen begane grond
Naam: Teunissen, van Nvt (datum: 26-07-2020 10:18)

Beste Bouwhelp,

Graag zou ik als particulier hier een vraag willen stellen over de regels voor het plaatsen van draai-kiepramen op de begane grond, ik kom er zelf niet uit... Mij is verteld dat dat vanuit het Bouwbesluit niet is toegestaan, vanwege de inbraakgevoeligheid. Dit betekent dat al mijn deuren en ramen alleen een draaistand hebben, en ik niks op een ‘veilige’ manier open kan zetten (dus ook niet als ik thuis ben, ook dan moet ik dus deuren/ramen volledig open zetten terwijl ik er geen zicht op heb). Kan iemand mij vertellen of het Bouwbesluit inderdaad draai-kiepramen op de begane grond verbiedt? Of dat er wel manieren zijn waarop deze deuren/ramen gebruikt kunnen worden?

Alvast hartelijk dank!
Reageer
Re: Draaikiepramen begane grond
Naam:
Teunissen , van Nvt (datum: 26-07-2020 10:24)

Voor de volledigheid: de deuren en ramen komen uit op een terras op de begane grond. Privé-terrein, maar voor kwaadwillenden makkelijk toegankelijk.
Re: Draaikiepramen begane grond
Naam:
pino (datum: 26-07-2020 10:47)

het bouwbesluit verbied vrijwel niets rechtstreeks verboden er worden randvoorwaarde gesteld.

veilig open laten bestaat niet de keurmerken gelden uitsluitend in gesloten toestand
Re: Draaikiepramen begane grond
Naam:
Leon (datum: 26-07-2020 12:00)

Draaikiep op de begane grond (of op de verdieping boven een uitbouw) kan prima. Even uit mijn hoofd dien je te voldoen aan klasse 2, dat is gewoon verkrijgbaar/realiseerbaar.
Re: Draaikiepramen begane grond
Naam:
Jack , van SenS (datum: 27-07-2020 09:09)

Het Bouwbesluit verbiedt niets, maar eist bijv. bij nieuwbouw dat ramen/deuren die bereikbaar zijn (vlgs NEN5087) moeten voldoen aan een bepaalde inbraakwerendheid (weerstandsklasse 2 vlgs NEN5096).

Zowel voor draai- als draai-/kiepramen is er hang-/sluitwerk dat hier aan voldoet.

Volgens mij wordt die inbraakwerendheid overigens getoetst in gesloten toestand. Dus gebruik ook het gezond verstand m.b.t. wat je wel of niet 'open laat staan'.
Re: Draaikiepramen begane grond
Naam:
Teunissen , van nvt (datum: 28-07-2020 08:30)

Hartelijk dank voor de reacties.

En het gaat ons vooral om het feit dat we ergens iets open kunnen zetten zonder dat je in de buurt moet blijven. 's Avonds even nog de slaapkamer luchten voelt alleen goed als je ook zelf in de slaapkamer bent, niet echt handig. Een deur of raam met kiepstand geeft veel meer ruimte om iets open te zetten zonder constant alert te moeten zijn. En zijn we weg, doen we inderdaad alle deuren en ramen dicht!


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl