Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Gezamenlijke aanvraag?
Naam: Anton (datum: 20-07-2020 20:26)

Indien meerdere buren een omgevingsvergunning willen aanvragen voor een soortgelijke opdracht (bijvoorbeeld dakopbouw) kunnen die dan samen één aanvraag doen of dient een ieder individueel de aanvraag in te dienen bij de gemeente?
Reageer
Re: Gezamenlijke aanvraag
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 20-07-2020 20:54)

Een aanvrager moet een rechtstreeks belang bij de uitkomst van de aanvraag hebben. Wanneer jullie je verenigen in en stichting of zo zou dat kunnen, maar dat is ook weer omslachtig. en je moet hopen dat jullie situaties allemaal exact identiek zijn, anders kan één afwijkende situatie ervoor zorgen dat de hele aanvraag geweigerd moet worden.

Dus meestal is het los aanvragen het meest gunstig voor iedereen. En wanneer de eerste vergunning is verleend, kan de gemeente die waarschijnlijk ook als 'trendsetter' gebruiken, waardoor er meer zekerheid komt over de haalbaarheid van de rest.
Re: Gezamenlijke aanvraag
Naam:
Anton (datum: 20-07-2020 21:05)

Dat is een duidelijk verhaal. Dankuwel!
Re: Gezamenlijke aanvraag
Naam:
John , van Wolters Architektuur (datum: 20-07-2020 21:15)

Als het qua vormgeving iets moeilijker ligt is het vaak (om welstand redenen) beter als 1 geheel te laten toetsen. Daarna (goedkeuring welstand) ieder apart vergunning aanvragen. Ook i.v.m. het heffen van gemeentelijke leges.
Re: Gezamenlijke aanvraag
Naam:
Anton (datum: 20-07-2020 22:24)

@John. U bedoelt eerst een gezamenlijke principe aanvraag t.b.v. welstand en vervolgens individuele volledige aanvragen?
Re: Gezamenlijke aanvraag
Naam:
John , van Wolters Architektuur (datum: 20-07-2020 22:38)

Ja dat bedoel ik. Eerst goedkeuring welstand krijgen voor de plannen (iedereen die meedoet) en daarna omgevingsvergunning per plan.
Re: Gezamenlijke aanvraag
Naam:
Anton (datum: 20-07-2020 22:40)

@John. Lijkt in een aantal gevallen inderdaad de beste mogelijkheid. Hartelijk dank.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl