Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Lood
Naam: Sjaak (datum: 20-07-2020 07:17)

Mijn metselwerk is klaar, nu wil ik aan het dak beginnen.
Zoals je op de foto kunt zien steekt de loodslabbe niet te ver over als de dak overstek. Dit komt omdat ik tijdens de bouw van het huis nog niet na gedacht had over die overstek.
Is het erg om op het overstek gedeelte geen loodslabbe te hebben?

Tweede vraag is hoe kan ik het beste het dak opbouwen, ik ga underlayment gebruiken, daarna folie, dan afschot spie, dan mijn pir platen en en dan de dakbedekking. Echter moet ik mijn boeiboord wel vast kunnen zetten. Overstek is 5cm dik, ik denk dat dat te weinig is om het boeiboord netjes aan te monteren. Zet met er normaal gesproken nog een lat op?

Bijlage: IMG_20200717_165824.jpg Reageer
Re: Lood
Naam:
Joost (datum: 20-07-2020 08:42)

serieus???
Re: Lood
Naam:
Jack , van SenS (datum: 20-07-2020 09:19)

1) ja, dat is erg. Moet je niet willen.
2) ik weet niet wat je met een afschotspie bedoelt, maar als dat afgeschuinde latten zijn, dan maak je die op de balken/onder de underlayment en niet onder de isolatie.

Je kunt rondom op de klossen een staande rib maken ter hoogte van je dakopstand. Aan de onderkant van de klossen komt nee, ik aan ook nog een lat; dan heb je voldoende achterhout om het boeideel te bevestigen.

Overigens; dat 'hulpje' in het midden van de deuropening lijkt me niet echt geschikt als 'stempel' waar het nu voor wordt gebruikt.

Re: Lood
Naam:
Sjaak (datum: 20-07-2020 09:39)

Dat hulpje was even tijdelijk tot de specie droog was en eigenlijk niet eens nodig.
Dat hoekstuk draagt nagenoeg geen gewicht.
Re: Lood
Naam:
Sjaak (datum: 20-07-2020 09:42)

Dat stukje loodslabbe dat mist dat enkel en alleen over het dakoverstek mist kan ik neem ik aan wel gewoon bevestigen door 4cm voeg uit te slijpen en daarbij te steken aangezien de test van de slabbe tegen de binnenmuur is bevestigd.
Re: Lood
Naam:
pino (datum: 22-07-2020 11:01)

het beste is een gat in de gevel maken en het overstek ook van een goede loodslab te voorzien
Re: Lood
Naam:
Leon (datum: 22-07-2020 20:52)

Dat ligt er maar net aan pino. Als het in de basis geen regenbelaste gevel is dan zou ik persoonlijk niet de bestaande gevel openbreken, lood in de voeg inslijpen volstaat dan prima. Helemaal omdat het alleen het overstekje betreft en er dus geen water naar binnen zal lekken.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl