Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Traptekening
Naam: Anton (datum: 01-07-2020 19:38)

De gemeente vraagt om een traptekening. Het betreft verbouw en volgens BB art. 2.37 kan dus worden uitgegaan van het rechtens verkregen niveau.
Dien ik nu dan te toetsen aan de waarden van een bestaande trap in het pand i.p.v. de waarden volgens tabel 2.33?
Reageer
Re: Traptekening
Naam:
Jack , van SenS (datum: 01-07-2020 19:48)

Je toetst aan de waarden van de trap die je vervangt. Die mag je aandhouden, ipv nieuwbouw. Als ondergrens gelden de waarden voor 'n bestaande trap (BB tabel 2.39).
Re: Traptekening
Naam:
Anton (datum: 01-07-2020 19:56)

Bedankt Jack!
Het is niet zo dat ik een bestaande trap vervang. Ik maak een (nieuwe) vaste trap naar zolder waar ik nieuwe verblijfsruimte creŽer.
Re: Traptekening
Naam:
Jack , van SenS (datum: 01-07-2020 22:27)

Zou onlogisch zijn om dan bijv. een andere optrede aan te houden dan de trap eronder. Loopt niet fijn ook. Gewoon hetzelfde als bestaand aanhouden!
Re: Traptekening
Naam:
Anton (datum: 01-07-2020 23:01)

Duidelijk. Wederom bedankt Jack!
Re: Traptekening
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 02-07-2020 10:07)

Sterker nog, bij dit soort 'particuliere' verbouwingen mag je volgens art. 1.12a voor afdeling 2.5 (de trapeisen) altijd uitgaan van bestaande bouw, en hoef je niet het RVN te gaan bepalen.

Wanneer je trap een voortzetting is van een onderliggende trap, zou ik altijd adviseren de maten van die andere trap over te nemen. Maar wanneer het een losse trap elders in je gebouw is, kun je daar ook wel van afwijken. Dat geeft je wat vrijheid in het ontwerp.
Re: Traptekening
Naam:
Leon (datum: 02-07-2020 10:37)

Goeie kans dat de maten exact overnemen sowieso niet kan. Als dit een ouder huis is waar voorheen alleen een vliering boven zat dan zijn de verdiepingshoogtes waarschijnlijk sowieso verschillend. Tegenwoordig zijn we dol op uniformiteit in dat soort dingen, maar net na de oorlog ging men veel gerichter te werk. Begane grond hoog (naar huidige maatstaven een standaard plafondhoogte) maar de verdieping kan een stuk lager. Ik heb in mijn huis bijvoorbeeld een plafondhoogte op de verdieping van zo'n 2,30 m terwijl de begane grond wel 2,60 m is. Daar was het dus ook een beetje schipperen met de maat van de optrede.
Re: Traptekening
Naam:
Anton (datum: 02-07-2020 11:34)

@J. Bolte: Dank, dat is inderdaad een bruikbare uitzondering die van toepassing is zolang de uiteindelijk particuliere eigenaar rechtstreeks bij de ontwikkeling betrokken is.
@Leon. Tja, daar heb je gelijk aan. Het rechtens verkregen niveau bepaalt de ondergrens, maar kan je in oudere woningen meestal niet 1 op 1 overnemen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl