Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Daglicht entresol
Naam: Kelly, van - (datum: 29-06-2020 11:07)

Mijn vraag is tweeledig.
Stel dat je een 7,5m hoge verdieping hebt waarbij de pui helemaal van glas is met daaraan grenzend een woonkamer/keuken, dan past daar technisch gezien gemakkelijk een entresol in die een paar meter achter het glas gelegen is. Als je deze ruimte als verblijfsruimte mee wilt laten tellen dan moet deze aan daglicht en spuien voldoen.
1) mag je spuien via de glazen pui waardoor je eigenlijk via de woonkamer/keuken spuit? Het lijkt mij dat je de waarden van de m2 van de ruimtes bij elkaar optelt en a.d.h. daarvan de spui-behoefte van de pui kan berekenen?
2)qua daglicht, mag je direct rekenen met alfa en beta t.o.v. de pui (met wanden en plafond als belemmeringen)? Of moet je deze situatie beschouwen als een soort serre doordat er zich een "loze ruimte" tussen het verblijfsgebied en de pui bevindt, waardoor er nog een Cu overheen gaat?
Reageer
Re: Daglicht entresol
Naam:
Jack , van SenS (datum: 29-06-2020 20:52)

1) Het is één ruimte; dus inderdaad m² bij elkaar optellen en benodigde spuicapaciteit bepalen;
2) Nee, niet beschouwen als 'n serre o.i.d. en Cu toevoegen. Je kunt het beter vergelijken met de uitzonderingen die NEN2057 kent voor erkers en/of dakkapellen, waarbij de grens van het verblijfsgebied ook niet gelijk ligt me het vlak van het kozijn. Daar mag het projectievlak ook naar de binnenzijde van de pui worden verplaatst.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl