Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Inkijk buren
Naam: Martijn (datum: 28-06-2020 20:20)

Hallo allen,

Ik woon vrijstaand en de buren aan de ene kant hebben langs het huis een doorgangetje voor nog geen 2 meter breed tot onze erfgrens. Daar hebben ze de fietsen staan en wat tuingereedschap enzo. Ook zitten er daar 2 grote ramen in de muur. Dus ze kijken al sowieso tegen mijn schutting aan. Nu wil het zo zijn dat hun hele erf bijna 70 cm hoger ligt als die van ons. Dus hun kunnen altijd onze tuin inkijken. En daar maken ze ook gebruik van ook. Zelfs zo erg als ik dan hun kant opkijk dan zie je hun koppen naar beneden weg schieten. Nu wil ik graag weten wat ik hier tegen kan doen. Mijn schutting is de wettelijke hoogte van 2.20 en het ophogen van mijn tuin is geen optie want dan zit je weer met je waterafloop. Hun ramen zijn wel vaste ramen wat de eis is om binnen de 2m van de erfgrens een raam re hebben. Het lijkt mij het beste om een patio aan die kant te zettten of een grote schuur/tuinhuis wat een max nokhoogte mag hebben van 5m. Iemand nog andere tips wat ik hier tegen kan doen? Wij worden ramgek van dat gekoekeloer van ze.
Reageer
Re: Inkijk buren
Naam:
Sjaak (datum: 29-06-2020 14:48)

Waarom geen heg plaatsen? Voor bomen en heggen geld geen maximale hoogte.
Re: Inkijk buren
Naam:
Jack , van SenS (datum: 29-06-2020 20:43)

Misschien helpt het al ze er gewoon 'n keer op een nette manier op aan te spreken?

2,2m hoge schutting is m.i. overigens hoger dan (vergunningsvrij) is toegestaan.

Inderdaad is beplanting misschien een optie. Bomen is misschien niet zo handig, die moeten weer op tenminste 2m van de erfgrens staan. Maar er zijn diverse hagen op stam die niet als boom, maar als heester o.i.d. worden gezien.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl