Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Betalen geluidsisolatie.
Naam: Knijff, van Knijff?? (datum: 25-06-2020 16:27)

Hallo,
Ik heb last van loopgeluiden van bovenburen.
Zij huren van verhuurder. Wij zijn het erover eens dat er geisoleerd moet worden.Ik wil zelf ook wel wat bijdragen , maar wie is er voor verantwoordelijk? De verhuurder?
Vriendelijk bedankt.

Nico Knijff.
Reageer
Re: Betalen geluidsisolatie.
Naam:
Jack , van SenS (datum: 26-06-2020 09:15)

Een mooi gebaar en prima als het jou daadwerkelijk wat oplevert, maar het lijkt mij wat ver gaan dat je in dit geval zelf financieel bijdraagt.
Je benoemt specifiek loopgeluiden, dus met name contactgeluid lijkt voor hinder te zorgen. Dan moet je het meestal zoeken in de materiaal keuze van de vloerafwerking aan de bovenzijde en de wijze waarop die is aangebracht. In hoeverre dat in deze situatie voor rekening huurder of verhuurder is kan ik niet beoordelen. Mogelijk staat er iets over in het huurcontract. Het is ook niet ongebruikelijk dat een verhurende (of verkopende) partij bepaalde vloerafwerkingen uitsluit, juist om dit soort klachten te beperken.


Re: Betalen geluidsisolatie.
Naam:
Knijff , van Knijff?? (datum: 26-06-2020 11:08)

Hallo,
Wie betaalt de aan te leggen isolatievloer.
Is dat bij wet geregeld?
Nico Knijff.
Re: Betalen geluidsisolatie.
Naam:
Jack , van SenS (datum: 26-06-2020 11:33)

Wie wat betaalt is niet bij wet geregeld.

Bij nieuwbouw eist het Bouwbesluit (wet) dat aan bepaalde geluidseisen moet worden voldaan tussen woonfucnties (ongeacht koop of huur).

Ik veronderstel dat het hier bestaande bouw betreft en dan gelden nauwelijks of geen eisen (hooguit 'rechtens verkregen niveau' in geval van verbouw). Dan wordt het erg lastig om vast te stellen aan welke geluidseis je zou moeten voldoen (wat is wel/niet acceptabel?), welke maatregelen je daarvoor moet nemen en hoeveel dat gaat kosten.

Hoe is de constructieve opbouw van de vloer? (houten balklaag, beton elementen, beton ihw gestort?)
Re: Betalen geluidsisolatie.
Naam:
Knijff , van Knijff?? (datum: 26-06-2020 15:04)

Hallo, De huidige vloer bestaat uit houten balken en vloerplanken.
Onderkant : w.s.gips en zachtboordplafond.
Re: Betalen geluidsisolatie.
Naam:
Jack , van SenS (datum: 29-06-2020 20:28)

Ik weet niet hoe de situatie precies zit (bent u bijv. ook huurder?) en welke voorgeschiedenis er speelt, etc.

Misschien niet altijd zo geweest, maar volgens de vraag zijn het twee verschillende woningen? Dan is iets anders minstens zo belangrijk, nl. de brandveiligheid tussen beide woningen. Er gelden eisen m.b.t. brandscheiding (wbdbo) en m.b.t. bezwijken bij brand. Dat lijkt me belangrijker dan de klachten t.b.v. loopgeluiden. Dit is overigens wel hét moment om beide problemen aan te pakken. Kosten daarvan lijken me in eerste instantie voor de eigenaren (en dan hoort deze verdiepingsvloer m.i. net zo goed bij de ondergelegen als bij de bovengelegen woning).
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl