Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: epc bij gewijzigde vergunning nieuwbouw woning
Naam: epc bij gewijzigde vergunning nieuwbouw woning, van . (datum: 21-06-2020 20:56)

casus, vergunning verleend in 2012. Ga nu bouwen, maar met aangepast ontwerp. Is er een aangepaste epc berekening nodig voor de vergunning? zoja, Norm 2012 of 2020?
Reageer
Re: epc bij gewijzigde vergunning nieuwbouw woning
Naam:
pino (datum: 21-06-2020 21:39)

als de gemeente een aanvulling of aanpassing van de vergunning acepteerd mag je de regels op het moment van vergunning verstrekking hanteren.

maar in zijn algemeenheid willen ze meestal dat je een nieuwe vergunning aanvraagt naar een dergelijke lange periode als je niet volgens het oorspronkelijke ontwerp meer wil bouwen
Re: epc bij gewijzigde vergunning nieuwbouw woning
Naam:
Leon (datum: 22-06-2020 11:04)

Grootste probleem is dus (uitgaande van wijziging van beperkte omvang): oorspronkelijke bouwaanvraag is nog EPC 0,6, nu moet je naar 0,4 en bovendien gasloos. Voor de te volgen procedure zou ik contact opnemen met de gemeente en de casus voorleggen. Verder zou ik eens informeren naar de gasaansluiting die in het oorspronkelijke ontwerp (waarschijnlijk) wel is opgenomen. Als het huidige kavel nog geen gasaansluiting op het net heeft dan is het maar de vraag of je die überhaupt wel kan krijgen nog...
Re: epc bij gewijzigde vergunning nieuwbouw woning
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 30-06-2020 13:46)

Er bestaat niet zoiets als een 'aangepast ontwerp', je moet conform die vergunning bouwen. Wijzigingen die je tijdens de bouw al wilt doorvoeren moeten vergunningvrij zijn.

Als je dat niet wilt, moet je met de gemeente in overleg, kijken wat die aanpassingen aan je ontwerp voor gevolgen hebben, en dan moet er beslist worden of dat ernstig genoeg is om een nieuwe bouwaanvraag voor te laten doen.

Re: epc bij gewijzigde vergunning nieuwbouw woning
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 30-06-2020 13:49)

Daarnaast, als de vergunning is VERLEEND in 2012 is ze waarschijnlijk aangevraagd en getoetst onder Bouwbesluit 2003. Toen waren de eisen nog een stuk lager. Het lijkt me dus voor de gemeente niet echt aanlokkelijk om met een wijziging in te stemmen zonder een nieuwe aanvraag te laten doen.
Re: epc bij gewijzigde vergunning nieuwbouw woning
Naam:
Leon (datum: 01-07-2020 18:52)

Lijkt mij ook, maar de omvang van de wijzigingen is niet duidelijk. Voor beperkte aanpassingen kan je mogelijk met revisiestukken komen, maar dat is wel afhankelijk van wat je verandert en hoe de gemeente hier in staat. Gebouwen worden wel vaker iets aangepast na vergunningverlening, je gaat echt niet voor elk wissewasje de procedure opnieuw doorlopen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl