Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: overkapping plaatsen
Naam: riccardo (datum: 19-06-2020 12:00)

ik spreek mijn buren niet ivm verschillende akkefietjes, nu wil de woningbouw dat ik een getekende schriftelijke goedkeuring heb van de 2 buren om een overkapping te plaatsen. is dat echt nodig?? anders zou het kunnen dat deze afgebroken moet worden
Reageer
Re: overkapping plaatsen
Naam:
pino (datum: 19-06-2020 13:37)

U woont in een huurhuis.
Als u huisbaas die voorwaarde aan uw oplegt dan is die dus noodzakelijk om daar te mogen bouwen met hun toestemming.
Re: overkapping plaatsen
Naam:
Jack , van SenS (datum: 19-06-2020 15:20)

Komt die overkapping vast aan het huis of vrijstaand op het achtererf?

Indien vrijstaand en het is vergunningsvrij,
dan vraag ik me af of de woningbouwvereniging dit mag vragen.


Re: overkapping plaatsen
Naam:
pino (datum: 19-06-2020 15:49)

Waarom zou dat niet mogen?
het is hun bezit ze kunnen die toestemming botweg weigeren en van jouw verlangen dat je het in de oude staat terugbrengt als je weggaat en je hebt iets gebouwd zonder hun toestemming.

dergelijke zaken teken je voor als je een huis huurt en zijn na te lezen in je contract

Als ze het accepteren betekend dat meestal ook dat ze het overnemen als je de huur opzegt.Re: overkapping plaatsen
Naam:
Jack , van SenS (datum: 22-06-2020 09:54)

Klopt pino, maar als het zich beperkt tot 'in de originele staat terugbrengen' als je weggaat, dan kun je er zolang je er woont dus wel plezier van hebben.

Daarom ook mijn vraag of het tegen de woning wordt aangebouwd of vrijstaand is. In dit laatste geval zal het eenvoudiger zijn om weg te halen tbv 'originele staat'.
Re: overkapping plaatsen
Naam:
Leon (datum: 22-06-2020 10:14)

Verhuurders gaan hier inderdaad verschillend mee om. De één stelt eisen en neemt zo'n bouwsel 'automatisch' over als onroerend goed, de ander ziet het als roerend goed waarbij het van de huurder blijft. Vertrekt de huidige huurder, dan heeft de nieuwe huurder de mogelijkheid om het over te nemen. Zo niet: dan weer opruimen de hele handel. Of het logisch is dat ook de buren hun fiat moeten geven, daar kun je over soebatten. Enerzijds lijkt het wat overtrokken, anderzijds zal er ongetwijfeld een gedachte achter zitten. TS geeft al aan dat er conflicten zijn in de buurt, een overkapping die dan zogenaamd te veel schaduw geeft kan dan weer extra olie op het vuur zijn. En daar zit je als verhuurder dan constant tussen. Ik kan me er wel iets bij voorstellen wat dat betreft.

En even mijn ongezouten mening/visie: kan de verhuurder dat vragen? Ja dat kan, want zij zijn uiteindelijk de eigenaar. Als je volledig baas wil zijn over je huis dan moet je ziet dat je iets koopt. Dan heb je alle lusten én lasten. Kan of wil je dat niet, dan heb je je maar een beetje te schikken naar je huurbaas.
Re: overkapping plaatsen
Naam:
pino (datum: 22-06-2020 11:02)

Er is volgens mij al jaren regelgeving in de maak die verhuurders wil verplichten aanpassingen over te nemen.

Grote verhuurders lopen hier op vooruit door de eisen aan te scherpe.
m.i. een niet meer dan logische reactie.

Re: overkapping plaatsen
Naam:
Jack , van SenS (datum: 22-06-2020 16:41)

Dat de woningbouwvereniging eisen of voorwaarden stelt omtrent aanbouwen, bijgebouwen e.d. kan ik me heel goed voorstellen. Maar ik vind het in deze situatie bijzonder dat de goedkeuring van de buren bepalend is voor het wel of niet mogen bouwen.

Als voldaan wordt aan de voorwaarden om dit vergunningsvrij te mogen plaatsen, dan is er m.i. sprake van rechtsongelijkheid als in dit geval de buren (via de woningbouwvereniging) plaatsing tegen kunnen houden. Dan ben je dus afhankelijk van je relatie met de buren in plaats van de woningbouwvereniging?!

Ben toch heel benieuwd hoe 'n jurist hier naar kijkt.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl