Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: lekkage
Naam: c schaper (datum: 08-06-2020 10:36)

goedendag, mijn buren en ik wonen twee onder een kap. nu hebben zij een huurhuis en wij een koopwoning. Hun hebben al meerdere malen lekkage gehad bij de schoorsteen, die op beide helften staat. de woningbouw heeft de boel opnieuw laten voegen, maar het lekt bij hun in de nok nog steeds, zo erg dat er water op de zoldertrap ligt, de nok vol schimmel zit en de boel aan het rotten is. nu komt er bij ons in de nok ook schimmelvorming, geen doorlekkend water. de woningbouw doet er tot nu toe bij hun nu niets meer aan.. waarschijnlijk omdat er een koopwoning naast zit en hun misschien denken dat wij de schoorsteen gaan verwijderen wat niet het geval is. hoe kunnen wij dit nu het beste oplossen? wij kunnen zeer goed met de buren opschieten, maar willen niet voor de kosten opdraaien van hun lekkage.
Reageer
Re: lekkage
Naam:
Leon (datum: 08-06-2020 11:15)

Als je zeker weet dat de lekkage aan de kant van de buren zit dan is het volgens mij niet zo moeilijk: aangetekende brief naar de woningstichting waarin je ze aansprakelijk stelt voor alle schade die voortkomt uit die lekkage (houtrot, schilderwerk etc.).

Schoorstenen vertonen doorgaans lekkage omdat de aansluiting op de pannen niet goed is, alleen het voegwerk herstellen is dan niet voldoende. Is het lood ook nagezien en/of vervangen?
Re: lekkage
Naam:
pino (datum: 08-06-2020 14:15)

u buren zijn huurder dus eigenlijk geen partij in deze.

De schoorsteen is gemeenschappelijk zegt u.
Dan zijn de kosten voor het herstel van de schoorsteen dat dus ook.
Het maakt daarbij niet zoveel uit dat bij u buren de problemen erger zijn en eerder naar buiten zijn gekomen.

Re: lekkage
Naam:
Jack , van SenS (datum: 08-06-2020 16:12)

Wordt de schoorsteen nog ergens voor gebruikt? Zo niet, dan zou je aan de woningstichting kunnen voorstellen om deze te verwijderen? Dan kun je het fatsoenlijk dicht maken.
Kosten delen uiteraard.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl