Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: bewoning bijgebouw zonder vergunning
Naam: nel, van 14-04-1954 (datum: 06-06-2020 15:37)

Hallo, wij (2stellen) hebben een woning met bijgebouw gevonden op een groot perceel.
Het bijgebouw is helemaal verbouwd en bewoond, echter zonder vergunning. Het bijgebouw is afgebroken en opnieuw gebouwd en ingericht met keuken enz. Omdat wij voor elkaar willen gaan zorgen (60+) leek dit ideaal. Onzekerheid is of we dit perceel moeten kopen. Bang dat er een stel dan op straat komt te staan.
Reageer
Re: bewoning bijgebouw zonder vergunning
Naam:
A (datum: 06-06-2020 16:58)

Als het niet vergund is zijn er grote risico's. De enige die kan zeggen of e.e.a. is toegestaan is de gemeente. Vraag het daar dus na. Wellicht vind de verkopende partij dit niet leuk dus doe dit in overleg met hen.
Ook het verkrijgen van een hypotheek kan lastig zijn. Een onafhankelijk taxateur of een aankoopmakelaar kan u hier meer over vertellen.
Re: bewoning bijgebouw zonder vergunning
Naam:
ron (datum: 07-06-2020 19:28)

Ik had een bijgebouw met kenmerken van woning althans volgens gemeente maar niet als zodanig gebruikt (geen bewoning) Moest voorzieningen verwijderen op straffe van dwangsom. Dus ja er zitten wel degelijk risico's aan als e.e.a. niet vergund is .
Re: bewoning bijgebouw zonder vergunning
Naam:
Jack , van SenS (datum: 08-06-2020 09:29)

Inderdaad, ga in overleg met de gemeente.

Je schrijft 'voor elkaar willen zorgen', dus misschien kan het onder mantelzorg vallen? Dat biedt misschien meer mogelijkheden (voor bepaalde tijd)?
Re: bewoning bijgebouw zonder vergunning
Naam:
Leon (datum: 08-06-2020 09:55)

Als het nu al bewoond is kan de verkopende makelaar toch ook uitleggen hoe het zit? Als het een waardeloze makelaar is en/of de boel niet in de haak is dan merk je dat snel genoeg. De enige mogelijkheid die ik zie is de mantelzorgvariant zoals hierboven gemeld (al vraag ik me af of je dat er door krijgt), maar houd er dan wel rekening mee dat beide woningen altijd aan elkaar gekoppeld blijven. Je kan dan niet één woning achteraf alsnog zelfstandig verkopen (tenzij je dit alsnog vergunt). Laat je goed informeren, dit is niet iets dat 'in de toekomst' nog wel even op te lossen is in principe. Als de gemeente éénmaal in beeld heeft dat er iets niet klopt dan zullen ze dat niet op hun beloop laten, en dan heb je wel een probleem...
Re: bewoning bijgebouw zonder vergunning
Naam:
pino (datum: 08-06-2020 14:10)

vind ik ook

Brand je vingers er niet aan zorg dat je het zwart op wit hebt staan dat het goed zit.
Zou de aankopende makelaar voor dit karretje spannen het is een onderdeel van zijn taak om jou te behoeden voor een kat in de zak.Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl