Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: ander gebruik dan bestemde gebruiksfunctie
Naam: Tim (datum: 29-05-2020 13:07)

Ik heb in een situatie een kantoor welke geen daglicht ontvangt door overstek. Wanneer ik dit bestempel als bijeenkomstfunctie en gebruik als kantoor, kunnen hier dan nog sacnties of boetes aan hangen?
Reageer
Re: ander gebruik dan bestemde gebruiksfunctie
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 29-05-2020 13:55)

functiewijzigingen zijn niet verboden, maar je moet altijd nog aan de eisen voor bestaande bouw kunnen voldoen. En die vragen voor een kantoor ook minimaal 0,5 Ae per ruimte. Weet niet of je dat wel kunt halen dan.
Re: ander gebruik dan bestemde gebruiksfunctie
Naam:
Jack , van SenS (datum: 29-05-2020 14:23)

@Bolte; de vraag is niet 'bestaand' versus 'nieuwbouw', maar bijeenkomst ipv kantoor.

Is uiteraard slechts een theoretische oplossing. Als het een kantoortje betreft dat als 'n soort soort nevenfunctie onderdeel is van een groter geheel dan zal daar niet snel handhavend worden opgetreden.
Van belang is dat je de opdrachtgever goed informeert, uitlegt wat er speelt en wat de (on)mogelijkheden zijn. Voldoet het aan zijn/haar verwachtingen? Als de ruimte intensief gebruikt wordt zal enig daglicht toch welkom zijn (Arbo?). Dat lijkt er te zitten, aangezien je aangeeft dat de aanwezige overstek 'spelbreker' is en niet het feit dat er geen raam zit.
Re: ander gebruik dan bestemde gebruiksfunctie
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 02-06-2020 22:02)

@Jack,

I know. Maar op zich mag je bij elke gebruikswijziging uitgaan van de eisen van bestaande bouw voor de nieuwe functie. Zie ook de folder 'verbouw en fucntiewijziging' van de overheid.

Vooral bij kantoren is de indeling in ruimtes en functies iets wat aan veel verandering onderhevig is, en vaak tijdens het ontwerp/vergunningsproces weet je nog niet eens wat je indeling is.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl