Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Carport
Naam: Bond (datum: 28-05-2020 12:13)

De buren en wij hebben naast elkaar onze carport en ivm overlast van achterburen en hun kinderen willen wij nu onze hek verschuiven zodat onze carport bij ons tuin hoort. Mogen wij dat of moeten wij toestemming vragen aan de verkoper van de huizen.
Reageer
Re: Carport
Naam:
Jack , van SenS (datum: 28-05-2020 14:56)

Uit de tekst maak ik op dat het een koopwoning betreft en dat u er inmiddels woont. Dan is het uw woning en is de verkoper 'uit beeld'; zijn toestemming is niet van belang. Hij kan u hooguit informeren waarom de situatie is zoals die is, en of er eerder initiatieven geweest zijn om het te wijzigen.

Als ook het gedeelte met carport uw eigendom is, dan mag u m.i. in beginsel het hek plaatsen waar u wilt (mits op eigen perceel). Enige kanttekening is de hoogte van het hek en of het voor- of achtererf betreft.

Als u de carport niet meer als parkeerplaats gaat gebruiken, houdt er dan rekening mee dat deze mogelijk is verkocht als parkeerplaats op eigen terrein. U kunt ter compensatie geen openbare parkeerplaats 'claimen'.
Re: Carport
Naam:
pino (datum: 28-05-2020 17:00)

Op een openbare plek mag iedereen parkeren
ook de TS
Re: Carport
Naam:
Jack , van SenS (datum: 29-05-2020 08:48)

@pino; natuurlijk mag ook TS op een openbare parkeerplaats parkeren, maar hij/zij kan 'm niet claimen. In tegenstelling tot een parkeerplaats op eigen perceel mag een openbare parkeerplaats bij jou voor de deur nl. door iedereen gebruikt worden.

Maar, misschien is dit niet aan de orde aangezien uit de vraag niet duidelijk blijkt of TS alleen het hek wil verplaatsen of daarmee ook de parkeerplaats opoffert.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl