Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Overklauterbaarheid badkamer
Naam: k, van r (datum: 14-05-2020 14:50)

In de gevel zitten draai-kiep ramen in de badkamers van nieuwbouw woningen (draaien naar binnen) In geopende toestand zit bovenkant onderdorpel op respectievelijk 980mm en 1010mm boven de vloer. Er zit geen veiligheidsglas in de ramen. Wegens indeling badkamer zitten baden en toiletten onder de ramen. Er is nu spraken van en Opstapmogelijkheid volgens art 2.20. De draai functie van de ramen zouden geblokkeerd kunnen worden, met er dan alsnog veiligheidsglas worden toegepast? Waarom wel of niet?


Bijlage: toilet voor draai kiepraam.jpg Reageer
Re: Overklauterbaarheid badkamer
Naam:
Jack , van SenS (datum: 15-05-2020 11:57)

Conform BB art.2.20 mogen 'onderdelen van een installatie' tussen 0,2m en 0,7m boven de vloer geen opstapmogelijkheden hebben. Je denkt dan vaak aan bijv. een radiator, maar bij 'n toilet zoals op de foto is dit ook van toepassing. Een beperking vwb de draaifunctie lijkt me idd verstandig, om te voorkomen dat kleine kinderen via het toilet op de vensterbank klimmen en door het openstaande raam naar buiten kunnen vallen.

Om ook veiligheidsglas toe te passen vind ik wat ver gaan. Normaal dubbel glas kan al behoorlijk wat hebben. Als het raam gesloten is (of kierstand) en een kind zou op de toiletpot staan, dan is de snelheid en kracht waarmee de ruit geraakt wordt m.i. onvoldoende om de ruit te breken. Zelfs bij een volwassene lijkt me die kans erg klein (bovendien achter ik die verstandig genoeg om niet op de pot te gaan staan).

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl