Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: gemeenschappelijke buitenruimte
Naam: Wilco, van RR (datum: 06-05-2020 12:26)

In de toelichting van het Bouwbesluit (art 4.35, lid 2) wordt een vergelijking gemaakt tussen de oppervlakte van een woning op basis van GO en VG. Een woning met GO 50m2 zou ongeveer overeenkomen met VG 40m2. Er wordt echter ook aangegeven dat bij de bepaling voor de buitenruimte moet worden uitgegaan van het GO. De grenswaarde in het Bouwbesluit staat immers op 50m2 GO. Kan ik op basis van de toelichting mij beroepen op een soort gelijkwaardigheid, als ik een plan ontwerp met een gemeenschappelijke buitenruimte terwijl de woningen groter zijn dan 50m2 GO, maar een VG hebben kleiner of gelijk aan 40m2 (o.b.v. krijtstreep)?
Reageer
Re: gemeenschappelijke buitenruimte
Naam:
Jack , van SenS (datum: 06-05-2020 14:18)

Je kunt natuurlijk altijd proberen zelf een (onderbouwd) verzoek op basis van gelijkwaardigheid in te dienen.

Ik acht de kans van slagen in dit geval echter klein, omdat in diezelfde toelichting wordt beschreven dat juist van het GO ipv VG wordt uitgegaan omdat dat een 'vaste waarde' is. In jouw voorstel mbt gelijkwaardigheid zou je dus bij een woning met GO van 72mē uit kunnen gaan van een VG van 40mē. Dan is die 72mē toch behoorlijk wat meer dan de bedoelde 50mē.
Re: gemeenschappelijke buitenruimte
Naam:
Wilco , van RR (datum: 07-05-2020 11:48)

I know Jack.
Dat heb ik ook gelezen. Ik werd alleen getriggerd door de vergelijking met VG die in dezlefde toelichting staat. Wat zou daar anders de reden voor zijn?
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl