Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: damp-folie bij tuinoverkapping
Naam: OMP (datum: 06-04-2020 10:25)

Goedemorgen,


In onze tuin gaan we een vrijstaande overkapping bouwen. De overkapping krijgt een licht hellend dak met EPDM dakbedekking.

Op verschillende fora lees ik het advies een dunne laag isolatiemateriaal te plaatsen tbv het tegengaan van vochtplekken aan de onderziijde (=zichtzijde) dakbeschot.

Nu is mijn vraag of het ook nodig is om tussen het dakbeschot en de isolatieplaten (PIR, 30mm) ook nog damp folie te plaatsen en zo ja welke en waarom?

Reden dat ik dit vraag is omdat vrijwel alle detailleringen omtrent warme daken gaan over woningbouw. In de overkapping wordt logischerwijs niet gestookt, aangezien twee wanden open zijn.

Bij voorbaat dank,
Otto
Reageer
Re: damp-folie bij tuinoverkapping
Naam:
Leon (datum: 06-04-2020 11:34)

Dampdichte folie is dan niet nodig inderdaad, die pas je alleen bij een binnen/buiten-situatie. Een dunne laag isolatie aanbrengen kan inderdaad geen kwaad om 'zweten' te voorkomen.
Re: damp-folie bij tuinoverkapping
Naam:
LWK (datum: 06-04-2020 12:21)

Ik zit met exact dezelfde vraag. Wat nou als je na een mooie voorjaar of najaarsdag nog even een heater aanzet onder de overkapping om wat langer te kunnen zitten.
Dan is de lucht buiten vrij vochtig en onder de overkapping warm en buiten de overkapping koud.
Krijg je dan ook geen problemen met condens en later schimmel?
Re: damp-folie bij tuinoverkapping
Naam:
OMP (datum: 06-04-2020 13:16)

Voor zover ik het weet zijn de PIR-platen ook al dampwerend. Dus ik zie de meerwaarde ook niet van dampopen/werend of dicht. Sterker nog, dampdicht zou eventueel vocht tussen de EPDM en het folie (dus in de PIR) juist opsluiten.

de opbouw wordt dan dus:
EPDM
PIR
Dakbeschot

correct?

gr,
Otto
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl