Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: wettelijke correctie MPG vervallen?
Naam: B. Dover (datum: 03-04-2020 08:51)

Beste mensen,

In de toelichting op het bouwbesluit wordt in art. 3.1 wordt het volgende aangegeven":

'Daarnaast is een nieuw tweede lid van artikel 3.1 opgenomen op grond waarvan de uitkomst van de milieuprestatieberekening mag worden verlaagd met 0.4 wanneer er bij de berekening gebruik is gemaakt van de Nationale Milieudatabase (NMD) release 2.0 of hoger.'

Verderop in de toelichting wordt echter gesteld:

'Bij Stcrt. 2019, 36206 is artikel 3,1 geheel vervangen. [..] Met de introductie van de nieuwe bepalingsmethode is de correctiefactor van 0.4 die eerder in het tweede lid van dit artikel was opgenomen vervallen.'

Er wordt hierbij echter uitgegaan dat men al gebruik maakt van de nieuwste berekeningsmethode met de Nationale Milieubase 3.0. Deze is echter nog niet beschikbaar waardoor de berekening dus gemaakt moet worden met de vorige versie (2.3).

Mijn vraag is nu: mag je die correctiefactor van 0,4 nog toepassen? In dit geval is het precies hetgeen ik nodig heb om de MPG-eis van 0,3 te halen.

Graag jullie reactie.

Reageer
Re: wettelijke correctie MPG vervallen
Naam:
Jack , van SenS (datum: 03-04-2020 09:15)

Dan mag je, denk ik, die correctiefactor nog toepassen, totdat de nieuwste berekeningsmethode met de Nationale Milieubase 3.0 wel beschikbaar is.
Re: wettelijke correctie MPG vervallen
Naam:
Michiel Meinema , van Bouwfysica Meinema (datum: 08-04-2020 13:07)

Probeer als je die 0,4 correctie wil halen anders een ander rekenpakket. Er zit volgens onderzoek namelijk 60% verschil in uitkomst afhankelijk met welke software je hetzelfde gebouw invoert. Volgens ditzelfde onderzoek van overheid dat is gemaakt bij invoering van de mpg is er eenzelfde 60% verschil in uitkomst afhankelijk van welke persoon hetzelfde gebouw invult.

Conclusie van bovenstaande, de MPG-score zegt niets tot zeer weinig over de milieuprestatie.

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl