Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Recht van overpad via Voorstraat
Naam: J (datum: 29-03-2020 19:24)

Hallo,
Wij wonen langs de buitenweg,(Hoekwoning) in een rijtje van 4 (3 gezinnen) middelste huis is een dubbele woning. Wij verlenen aan onze direct naaste buren, recht van overpad via de achterkant en zijkant langs de woning, Zij kunnen vanaf hun achterdeur via het overpad naar de openbare weg. Zij hebben ook een voordeur om in hun eigen tuin te komen, en vanaf de openbare weg (boerenweg) is dit ook mogelijk omdat zij ook een eigen ingang in hun tuin hebben. Maar nu gaan zij ook vanaf hun achterdeur, via onze voorstraat, naar hun eigen tuin. Dit is in hun ogen ''korter/makkelijker''...Maar mag dit??
Reageer
Re: Recht van overpad via Voorstraat
Naam:
Jack , van SenS (datum: 30-03-2020 12:00)

Aangezien de middelste woning een dubbel perceel is, is het recht van overpad wellicht 'gekoppeld' aan het perceel naast u? Het andere perceel heeft dan misschien de directe route naar de openbare weg?

Als het recht van overpad via uw perceel voor hen niet de enige route is om op de openbare weg te komen, dan zou het recht van overpad wellicht opgeheven kunnen worden. Informeer eens bij een notaris naar de (on)mogelijkheden. Recht van overpad is notarieel vastgelegd en moet m.i. ook via de notaris worden ontbonden.
Re: Recht van overpad via Voorstraat
Naam:
pino (datum: 30-03-2020 14:04)

recht van overpad is bedoeld voor het ontsluiten van een perceel vanaf de openbare weg.

Indien er een alternatief ontstaat waardoor deze dienstbaarheid kan worden opgeheven is het normaal gesproken zo dat dit inderdaad gebeurd als het dienstbare erf hierom een verzoek neerlegt bij de rechter (eenzijdig)

In overleg is een gezamenlijk bezoekje aan de notaris voldoende.

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl