Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Mechanische spuiventilatie
Naam: Tim, van . (datum: 27-03-2020 08:29)

ik had enkele vragen over het toepassen van mechanische spuiventilatie, het betreft de transformatie van een kantoor naar appartementen oftewel bestaande bouw

Indien mechanische spuiventilatie in ene appartementencomplex wordt toegepast, moet zowel decentraal als centraal bediend kunnen worden? (bijvoorbeeld centraal door de brandweer, decentraal door de bewoners).

Mag bij het toepassen van mechanische spuiventilatie de geluidsnormen worden overschreden?

Mag / moet er bij het toepassen van de spuivoorziening per appartement een tijdslimiet worden gesteld, bijvoorbeeld bij het bedienen van een pulsdrukker dat er een timer ingesteld op een X tijd gaat aftellen?


Reageer
Re: Mechanische spuiventilatie
Naam:
Leon (datum: 27-03-2020 10:10)

Mechanische spuiventilatie is bij mijn weten helemaal niet toegestaan bij de woonfunctie, ook niet bij verbouw of bestaand. Dus als het al wordt toegestaan, dan zit je in de gelijkwaardige oplossingen en zul je zelf die gelijkwaardigheid aan moeten (laten) tonen.
Re: Mechanische spuiventilatie
Naam:
Roy (datum: 27-03-2020 10:38)

@Leon, Op basis van bestaande bouw is het toegestaan.
Re: Mechanische spuiventilatie
Naam:
Leon (datum: 27-03-2020 11:26)

Ah je hebt gelijk. Ik keek bij nieuwbouw en verbouw maar niet bij bestaand.
Re: Mechanische spuiventilatie
Naam:
Jack , van SenS (datum: 30-03-2020 12:26)

Allereerst zou ik adviseren pas mechanische spuiventilatie toe te passen als er echt geen mogelijkheden zijn om er op natuurlijke wijze in te voorzien.

Het moet i.i.g. decentraal functioneren. Elke bewoner moet zelf kunnen bepalen wanneer hij/zij wil spuien. Dan moet niet meteen overal de ventilator aan gaan!
Of het daarnaast ook centraal moet kunnen functioneren weet ik niet. Ik kan me voorstellen dat als er bijv. brand is geweest, er moet rook worden afgevoerd en dat de brandweer snel moet kunnen handelen. Maar, of centraal bedienen dan de enige en beste oplossing is vraag ik me af. Volgens mij zet de brandweer in dergelijke situaties zelf ventilatoren neer (i.c.m. een te openen deur, raam, of bij gebrek daaraan ... 'n ingetikte ruit).

Voor bestaande bouw gelden geen eisen m.b.t. geluid van installaties.

Tijdslimiet lijkt me zinvol. Of het vereist is weet ik niet.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl