Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Welke voorzetwand badkamer?
Naam: Sandra (datum: 24-03-2020 09:25)

Goedemorgen,
We zijn een badkamer aan het verbouwen en willen een voorzetwand (gipsplaat), zo'n 8 cm voor de huidige muur plaatsen.
De huidige muur is een spouwmuur met voor grootste gedeelte tegels.
In de nieuwe situatie willen we de gipsplaten tegelen en hiertegen een bad plaatsen.
We willen de wand opbouwen met vochtbestendige gipsplaten op houten Rachel werk (of metal stud). Nou willen wij weten of het nodig is om de holte achter de gipsplaten op te vullen met glas/steenwol? Want als we dat doen, moet er ook weer een dampremmer? Maar als we dat doen, wat is het risico dan op condensatie tussen dampremmer en bestaand tegelwerk op de oude muur? Wij horen graag of en hoe de holle wand achter de vochtbestendig gipsplaten moet worden opgevuld?
Reageer
Re: Welke voorzetwand badkamer
Naam:
a (datum: 24-03-2020 16:58)

Als de spouwmuur goed ge´soleerd is dan hoeft u m.i. geen isolatie en dampremmer toe te passen in de voorzetwand. U hoeft dan wellicht helemaal geen voorzetwand te plaatsen maar leidingen slechts in te fraisen in de muur en tegelen of coaten op de muur.


Als deze matig is ge´soleerd (ouder dan 1995?) dan zou ik een isolatie en dampremmer toepassen. E.e.a. is ook afhankelijk van het type isolatie en de dampdiffusieweerstand van de spouwmuur, maar voor de zekerheid zou ik een folie van een paar euro toepassen.
Re: Welke voorzetwand badkamer
Naam:
John (datum: 24-03-2020 19:41)

Je zou kunnen berekenen (of laten doen) waar het damppunt in de constructie met die extra toevoegingen komt te liggen. Daar krijg je condens. En sowieso heel goed ventileren die badkamer, 14 liter per seconde minimaal.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl