Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: waterlekkage en thermisch lek
Naam: jasper de boer (datum: 26-02-2020 13:39)

Ik hoor het dat een thermisch lek van mijn leidingwerk (bij mijn douche achter een voorzetwand) een natte muur bij mijn buren kan veroorzaken. ik kan nergens vinden wat een thermisch lek is.
ik begrijp dat de enige oplossing is om de voorzetwand weg te halen en dan de koppelingen te vervangen?
kan iemand me uitleggen wat een thermisch lek is, want op internet kan ik het niet vinden.

Reageer
Re: waterlekkage en thermisch lek
Naam:
Leon (datum: 26-02-2020 14:03)

Het is even de vraag in welke context dit gezegd is, maar bij een 'thermisch lek' denk ik aan een koudebrug. Oftewel een slecht/niet ge´soleerd deel in een ge´soleerde constructie ('thermische scheiding'). Denk hierbij aan een brievenklep in een ge´soleerde deur of een ventilatierooster in isolatieglas. Koudebruggen (of een thermisch lek) kan inderdaad voor vochtproblemen zorgen, maar dat komt dan voort uit de inwendige condensatie die optreedt. Dat heeft dus niets te maken met een lekkende waterleiding. Enige connectie die ik zou kunnen verzinnen tussen een waterleiding en een thermisch lek, is wanneer bijvoorbeeld een koperen (koud)waterleiding door een ge´soleerde constructie gaat. Maar nogmaals, dit vraagt wel om iets meer context. Een wand tussen twee woningen (daar gaat het neem ik aan om) zal normaliter geen ge´soleerde wand zijn, beide woningen zullen verwarmd zijn dus er is een thermische balans. Dan kan van een thermisch lek eigenlijk geen sprake zijn.
Re: waterlekkage en thermisch lek
Naam:
Jasper (datum: 26-02-2020 14:21)

dat Klopt, het betreft een tussenmuur tussen twee woningen op de eerste verdieping. Er is geen contact met buiten. Het betreft warmt en koudwaterleidingen.
De specialist kon geen lekkage in het leidingwerk ontdekken, ik vroeg of het een koudebrug was. Toen gaf hij aan dat het een lekkage is, die niet permanent optreedt maar alleen in terugkerende gevallen en dat dan koppelingen en zo moeten worden vervangen. Hij zei dat dat thermische lekkage is. Kan het zijn dat door themperatuurwisswling in de leidingen er af en toe water kan lekken bij de koppelingen?
Re: waterlekkage en thermisch lek
Naam:
Tom (datum: 27-02-2020 10:43)

Dat zou misschien kunnen, maar dan zou dat neem ik aan met de druktest ook geconstateerd kunnen worden door bijvoorbeeld er eerst een paar minuten warm water doorheen te laten stromen.
Zou de lekkage niet vanuit boven, het dak of zo kunnen komen?

wellicht is het verstandig om er eens een specialist naar te laten kijken, en niet eentje die alleen naar de installaties kijkt, maar naar het geheel.
Re: waterlekkage en thermisch lek
Naam:
pino (datum: 27-02-2020 17:21)

Dat kan zonder meer
al zou ik dan eerder denken aan de warm waterleiding daarbij de het verschil veel groter

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl