Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Gebruik zachtboard platen
Naam: S. de Olde, van Jaco Limburg (datum: 30-01-2020 16:16)

Wat is de huidige regelgeving mbt het gebruik van zachboard platen in een woning? Als die in een huis al zijn aangebracht, bij aankoop, moeten die worden verwijderd?
Reageer
Re: Gebruik zachtboard platen
Naam:
Leon (datum: 30-01-2020 20:09)

Bij nieuwbouw is het niet meer toegestaan vanwege de brandklasse. Bij bestaande bouw is het bij mijn weten niet verboden (dat is ook niet te handhaven), maar het is wel aan te raden om het te vervangen door bijvoorbeeld een gipsplatenplafond.
Re: Gebruik zachtboard platen
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 31-01-2020 12:01)

Dat het niet toegepast mag worden ligt dacht ik niet alleen aan de brandklasse, maar ook vanwege de formaldehydedamp die er vaak vanaf komt, en niet meer mag conform art. 2.63 en 7.19 BB.
En die laatste geldt ook voor bestaande gebouwen. Alleen moet je dan ook echt een meting ter plaatse gaan doen om aan te tonen dat je wel/niet aan die grenswaarde voldoet.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl