Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: lekkage
Naam: jasper de boer (datum: 30-01-2020 13:18)

mijn buurman heeft vochtschade aan een muur, en hij zelfs dat het van mij afkomt. aan mijn kant heb ik daar een badkamer. dus dat zou kunnen.
maar een paar maanden geleden heeft een lekdetectie-expert de leidingen afgeperst, 25 min op 4 bar. er was geen drukverlies. hij heeft in het plafond onder de badkamer gekeken en geen nieuwe vochtplekken gezien.
daarna heeft mijn buurman periodiek vochtmetingen gedaan en zijn muren blijven vochtig.
Kan het zijn dat het toch mijn leidingen zijn? de afvoerleidingen kunnen het niet zijn, want het bleef vochtig, ook toen we 2 weken met vakantie waren.
Reageer
Re: lekkage
Naam:
Leon (datum: 30-01-2020 13:35)

Tja, als een muur goed nat is dan is dat in twee weken niet weg natuurlijk. Het is natuurlijk lastig te beoordelen zo via een forum, maar het kan ook best zijn dat bijvoorbeeld je aansluiting van vloer- en wandtegelwerk niet dicht is en dat daar water weglekt. Ik ben dan overigens ook wel benieuwd naar de wandopbouw. Om wat voor woning gaat het hier? Appartementen of grondgebonden woningen? En welk bouwjaar? (Dat geeft ons een beetje een indicatie).
Re: lekkage
Naam:
pino (datum: 30-01-2020 14:41)

Is er bij de buurman ook onderzoek gedaan?
Zeker in oude huizen lopen er soms op onverwachte plekken leidingen

Vocht kan ook ontstaan door condensvorming op koude onge´soleerde leidingen
(dan heb je dus water zonder le
Re: lekkage
Naam:
jasper de boer (datum: 30-01-2020 15:59)

het is een woning uit 1925. ik heb het huis volledig gerenoveerd. de waterleidingen komen van beneden en sluiten de douchekraan en de badkamerkraan aan op warm en koud water. de muur met de buren is een dubbelsteens muur. bij de buren is deze muur behangen. Ik heb een voorzetwand met tegens. voor zover ik me kan herinneren zijn de leidingen niet ingevreesd.

vorige zomer heeft een expert de badkamer onderzocht op lekkages. hij heeft de leidingen afgeperst (4 bar gedurende 25 min). er trad geen drukverlies op. hij heeft vanuit de woonkamer met een camera tussen het plafond en de muur gekeken en hij zag geen nieuwe vochtplekken (wel oude, maar dat betrof een reeds verholpen lekkage).

de muur bij de buren blijft enorm vochtig. nu is een aannemer (een goed bekend staande) van mening dat mijn douchekraan lekt. hij meet dat de voegen van de tegels heel vochtig zijn.

Maar wat er bij mij niet in wil is dat een lekkende kraan bij mij de oorzaak is. Omdat bij afpersen geen drukverlies optreedt en er van onderaf niets te zien is. en de leidingen niet zijn ingevreesd in de muur.
Re: lekkage
Naam:
jasper de boer (datum: 30-01-2020 16:01)

ik heb geen idee welk onderzoek bij de buren is gedaan. hij zegt daag geen leidingen te hebben. Hij had een verrotte dakkapel, maar sinds het herstel (3 maanden geleden) is het vochtig gebleven.
Re: lekkage
Naam:
Leon (datum: 30-01-2020 20:21)

Tja lastig te zeggen. Ik ken een geval waarbij de cv-leiding onder de vloer lek was. Geen merkbaar (groot) drukverlies, maar wel een doorgerotte vloerconstructie. Dat lek heeft er mogelijk jaren gezeten, dat is niet meer te achterhalen. Maar het kan dus best zo zijn dat het een heel beperkt lek is, maar als het heel langzaam de muur in drupt dan kan het aardig ophopen na verloop van tijd. En dat vocht ben je ook niet zo kwijt. Dus wellicht is het wel de waterleiding, of toch een lekkage in de vloeraansluiting of eventueel het riool. Het feit dat je tegelvoegen (plaatselijk?) erg nat zijn doet wel vermoeden dat het een probleem in de waterleiding is. Maar daar kom je eigelijk alleen achter na wat hak- en breekwerk. Of wat eventueel zou kunnen: voor langere tijd de waterleiding helemaal afsluiten (waterdruk er af en aftappen) en kijken of de situatie dan wel verbetert. Dat zou je bij een eventuele vakantie kunnen overwegen, mogelijk is dat een optie.
Re: lekkage
Naam:
jasper de boer (datum: 31-01-2020 09:01)

zo'n lek met een langzame druppel: als je de waterleiding op 4 bar afperst, dan zie je toch drukverschil? of is het lek dan daarvoor te klein?

Re: lekkage
Naam:
Leon (datum: 31-01-2020 09:25)

Durf ik niet te zeggen, ik weet ook niet hoe nauwkeurig men die druk meet/afleest.
Re: lekkage
Naam:
pino (datum: 31-01-2020 13:05)

Dat zou je wel moeten zien
Er wordt afgeperst met lucht dat is een stuk dunner als water.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl