Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Ventilatie-eis bij dakopbouw
Naam: Anton (datum: 29-01-2020 21:33)

Klopt het dat je voor een nieuwe dakopbouw (met alleen slaapkamers), volgens het bouwbesluit, qua ventilatie/luchtverversing, slechts hoeft uit te gaan van het rechtens verkregen niveau?
E.e.a. volgens art. 3.35. lid 1, dat het niveau van art. 3.29 verlaagt naar het rechtens verkregen niveau?
Voor een woning uit 1915 hoef ik dan dus geen C-systeem toe te passen en te berekenen en kan er worden volstaan met een A-systeem, zonder ventilatieberekening?
Reageer
Re: Ventilatie-eis bij dakopbouw
Naam:
Jack , van SenS (datum: 31-01-2020 08:22)

Klopt.

Maar waarom zou je je beperken tot die ondergrens? Je maakt een geheel nieuwe dakopbouw, dus het lijkt me niet heel ingewikkeld om met eenvoudige middelen ventilatie voorzieningen conform systeem C te realiseren.
Re: Ventilatie-eis bij dakopbouw
Naam:
Leon (datum: 31-01-2020 09:26)

Ik ga er even van uit dat de gehele woning natuurlijk geventileerd wordt (afgezien van wellicht toilet of badkamerafvoertje). Waarom zou je dan voor die dakopbouw ineens iets anders gaan doen?
Re: Ventilatie-eis bij dakopbouw
Naam:
Anton (datum: 01-02-2020 09:54)

Leon en Jack: dank voor jullie hulp!
De bestaande woning wordt geventileerd d.m.v. kieren en spleten in de bestaande oude kozijnen ;). Voor het nieuwbouw deel, adviseerde ik inderdaad een C-systeem. Maar ja, de opdrachtgever wil alleen het strikt noodzakelijke conform bouwbesluit.

Re: Ventilatie-eis bij dakopbouw
Naam:
Anton (datum: 01-02-2020 09:59)

Leon, ik lees nu jouw antwoord beter.
Ik weet niet. Misschien was zoŽn dakopbouw een mooie aanleiding om te beginnen met mechanische ventilatie? Anderzijds moet het inderdaad geen verplichting zijn, gezien de bestaande situatie. Het is dus goed dat het bouwbesluit daartoe niet dwingt.
Re: Ventilatie-eis bij dakopbouw
Naam:
Jack , van SenS (datum: 04-02-2020 08:49)

Ik bedoelde ook niet dat je meteen een heel kanalenstelsel aan moet gaan leggen, maar gewoon een paar degelijk ZR-roosters in de gevelkozijnen tbv de toevoer en mechanische afzuiging op (bijv.) de overloop.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl