Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Vrije hoogte doorgang
Naam: Judit (datum: 23-01-2020 13:54)

Onder een bestaande woning ligt een 1,85 m brede kelderzone half verdiept in de grond. De vrije hoogte is beperkt, maar 1,80m. Deze ruimte is bereikbaar met een trap vanuit de hal op begane grond verdieping. We missen een slaapkamer. Ik wil graag een nieuwe kelder met 2,30m vrije hoogte plaatsen onder de tuin, welke zal grenzen aan deze oude en lage kelder. De nieuwe kelder met een slaapkamer en badkamer wordt dus toegankelijk via de trap in de bestaande kelder. Ik zie het in Bouwbesluit dat de vrije doorgang voor een vluchtroute bij bestaande bouw 1,70m hoog mag zijn. Dus ik voldoe aan de regels met deze oplossing?
Reageer
Re: Vrije hoogte doorgang
Naam:
Jeroen (datum: 23-01-2020 15:48)

Zowel uit financiŽle en technische overwegingen zou ik een normale uitbreiding van de woning overwegen of verhuizen naar een andere woning overwegen.
Re: Vrije hoogte doorgang
Naam:
Jack , van SenS (datum: 24-01-2020 09:00)

Ik weet natuurlijk niet wat de mogelijkheden zijn op dit kavel en hoe graag je die extra slaap- en badkamer wilt ... ?
Maar wat je voorstelt is m.i. een kostbare (en risicovolle) uitbreiding, waarbij je blijkbaar genoegen neemt met een matig eindresultaat? Dat 1,7m hoogte voor 'n vluchtroute voldoende is maakt het nog geen goed uitgangspunt voor de doorgang naar een slaapkamer.

Daarnaast is je voorstel op z'n minst een uitdaging op veel vlakken: constructief (ontgraven, zetting bestaand-nieuw), bouwkundig (aansluitdetails, waterdichtheid), bouwfysisch (daglicht, ventilatie, spuien) en installatietechnisch (pomp tbv riolering).
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl