Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Nieuwe kunststof buitendeur
Naam: Remy (datum: 19-01-2020 07:31)

Goedemorgen,

Graag zou ik gebruik willen maken van jullie expertise :)

Wij hebben al het hout in de woning laten vervangen door kunststof. Allemaal prima op de nieuwe achterdeur na. Vanaf het begin al problemen mee. Hij sluit niet goed af, trekt krom.

Al een aantal maal opnieuw afgesteld. Na een tijdje is het weer terug bij af. Via binnen kan je aan de bovenkant van de deur rechtstreeks naar buiten kijken.

Inmiddels hebben ze er een breder rubber ingezet waardoor je dus niet meer rechtstreeka naar buiten kijk. Echter met je vinger prik je er nog steeds doorheen.

Hwt bedrijf zegt dat dit allemaal mag als de deur niet op slot gedraaid is. De deur hoeft alleen maar lucht en waterdicht te zijn als deze op slot is volgens dit bedrijf. Ook moet je door de brede rubbers de deur hard dicht trekken. Het feit van geef hem een zacht duwtje en hij valt vanzelf dicht gaat dus ook niet op. Wat wel altijd beweerd is.

De deur staat aan zowel de onder als bovenzijde aardig krom ook. Ook dit zou mogen volgens deze man.

Na het afstellen is het weer eventjes iets minder. Echter is dit een kwestie van tijd en zijn we binnen een paar maandjes weer terug bij af.

Graag jullie gedachte. Bvd en mvg
Reageer
Re: Nieuwe kunststof buitendeur
Naam:
ron (datum: 19-01-2020 13:13)

zijn eerder klachten die je bij houten deuren verwacht. Hout werkt en kan krom trekken. Geen idee of er stabilisatiekokers van staal in de profielen zijn toegepast. Een foto zegt in dit verband ook vaak meer.Wellicht in nieuw topic foto plaatsen.

Re: Nieuwe kunststof buitendeur
Naam:
pino (datum: 19-01-2020 13:23)

In wat voor soort constructie is die deur geplaatst?

m.i. is de kans veel groter dat het aan de wand legt dan aan de deur
Re: Nieuwe kunststof buitendeur
Naam:
Remy (datum: 19-01-2020 17:52)

Wil best een paar foto s plaatsen ter verduidelijking. Hoe doe ik dat :) ? Volgens het bedrijf valt het allemaal binnen de marges. Deur wordt ook zwaar in zijn slot getrokken. Je ziet de spleet dan letterlijk iets afnemen.
Re: Nieuwe kunststof buitendeur
Naam:
Remy (datum: 19-01-2020 17:57)

Gehele kozijn is overigens vervangen. Is naar mijn idee echt de deur die krom staat. Hebben er de laatste keer extra grote rubbers ingezet om geen kou door te laten ...
Re: Nieuwe kunststof buitendeur
Naam:
Jeroen (datum: 19-01-2020 21:29)

Is het probleem de deur op zich of zijn er andere (mede)oorzaken.
Re: Nieuwe kunststof buitendeur
Naam:
tim (datum: 20-01-2020 08:26)

Een foto kun je alleen plaatsen ineen nieuw topic, in het eerste bericht.
Re: Nieuwe kunststof buitendeur
Naam:
Leon (datum: 20-01-2020 09:03)

Een kunststof deur trekt normaliter niet krom, zoals gesteld komt dat eigenlijk alleen voor bij hout. Het enige wat ik kan bedenken op basis van deze info is dat de deur door de rubbers (of iets ander?) naar buiten wordt gedrukt, maar ter plaatse van het slot wel aan wordt getrokken. Van buiten gezien staat de deur dan hol. Nogmaals: het is een aanname, ik weet niet of dit het geval is. Mocht dit het geval zijn dan is er m.i. sprake van een productie- en/of montagefout (het slot is dan te strak afgesteld of de rubbers zijn verkeerd). Is het trouwens een deur met driepunts-sluiting?
Re: Nieuwe kunststof buitendeur
Naam:
Anne (datum: 20-01-2020 11:21)

Een kunststof deur wordt inderdaad aangetrokken met een 3 puntsluiting en sluit dan pas echt goed af.
Een kunststof deur kan om diverse reden wel krom zijn. Er zit staal in dat tijdens transport of gebruik krom kan zijn getrokken . Het beste kan dit met een lange waterpas worden gecontroleerd.
Leveranciers kunnen diverse staalprofielen kiezen in hun product. Vaak wordt voor de dunste gekozen omdat deze goedkoop is. Het is echter ook makkelijk te verbuigen.
Re: Nieuwe kunststof buitendeur
Naam:
Jack , van SenS (datum: 20-01-2020 15:51)

TS meldt dat het gehele kozijn al een keer is vervangen. Ik neem aan inclusief deur?

Hetzelfde probleem doet zich daarna blijkbaar opnieuw voor. Wellicht zijn de stellatten of het stelkozijn net niet helemaal recht, waardoor het kunststof kozijn enigszins scheluw is geworden na montage? Dan is het dus een vlakke deur op een krom kozijn.

Zoals hierboven al voorgesteld: probeer te ontdekken wat er niet recht is, het kozijn of de deur (of misschien wel beiden). Dat kan bijv. met een lang waterpas. Dit lijkt me overigens wel 'n eerste actiepunt ter controle voor de leverancier/aannemer na klachten.
Re: Nieuwe kunststof buitendeur
Naam:
pino (datum: 20-01-2020 16:37)

ik ga voor zetting of werking van de muur waar het kozijn in zit.

Dan kan je blijven prutsen aan het kozijn maar los je het nooit op

Re: Nieuwe kunststof buitendeur
Naam:
Remy (datum: 20-01-2020 18:01)

De problemen doen zich voor na plaatsing van al het kunststof. Het is de deur zelf die krom is. Zal vanavond foto s proberen te plaatsen. Dit wordt ook toegegeven. Het bedrijf zegt echter dat dit mag en binnen de marges valt. Hij hoort pas wind en luchtdicht te zijn na het op slot draaien zeggen ze.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl