Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: opstap gemonteerde trap
Naam: Brigitta (datum: 14-01-2020 13:20)

In ons bedrijfspand is een trap geplaatst. Alleen is het welstuk/de opstap van de eerste verdieping en vanaf het overgangsplateau naar beneden een hoge opstaande rand van zeker 5 cm. Is dit bouwtechnisch wel toegestaan? Gezien veiligheid en de vluchtroute? Heeft iemand hier ervaring mee of weet iemand waar ik hiervoor het beste kan zijn voor meer informatie?

Bijlage: IMG_9097.JPG Reageer
Re: opstap gemonteerde trap
Naam:
Leon (datum: 14-01-2020 14:03)

Verboden is het op basis van wetgeving niet, maar het is wel een fantastische manier om je nek te breken. Dit moet je zo niet accepteren. Niet op basis van regeltjes maar op basis van wat je redelijkerwijs mag verwachten van een deskundig bedrijf.
Re: opstap gemonteerde trap
Naam:
pino (datum: 14-01-2020 15:09)

de afwerking zit er nog niet in
wat komt er op die vloer?
Re: opstap gemonteerde trap
Naam:
Jack , van SenS (datum: 15-01-2020 07:52)

De vloer is nog niet voorzien van afwerking. Wat is daaromtrent het uitgangspunt geweest?

Dit lijkt me trouwens geen 5cm (misschien wel aan de voorkant van de trede?).
Re: opstap gemonteerde trap
Naam:
Leon (datum: 15-01-2020 08:18)

Je ziet op de foto nog net de onderkant van de weltrede, ik verwacht dat het om zo'n 4 cm hoogteverschil gaat. Leuk als er nog een massieve eiken vloer gelegd gaat worden, maar dat lijkt me bij een kantoor weinig aannemelijk. Waarschijnlijk kom je hier uit op iets als laagpolig tapijt of iets als PVC. Dan zit je op hooguit een centimeter dikte, mogelijk minder. Die trap is gewoon te hoog geplaatst en/of de afwerkvloer is te dun aangebracht.
Re: opstap gemonteerde trap
Naam:
Jack , van SenS (datum: 15-01-2020 14:09)

@Leon; er kan ook een sponning in die weltrede zitten. Het lijkt dunner dan de onderregel van de balustrade en die lijkt niet veel dikker dan de houten spijlen (25mm?). Maar ja, ... kan ook gezichtsbedrog zijn.

Meten is weten !

Ik moet eerlijk zeggen; ook 25mm is nog aan de 'hoge' kant.
Re: opstap gemonteerde trap
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 16-01-2020 14:47)

'is een trap geplaatst'.... Dat ding komt er niet vanzelf, je hebt iets besteld, dat is gespecificeerd, en je kunt nagaan wat dat iets was. Als de trap is wat je bestelde kun je niet klagen, als het niet is wat je besteld hebt kan dat wel.
Re: opstap gemonteerde trap
Naam:
pino (datum: 16-01-2020 16:35)

ik vind dat je wel degelijk mag klagen als dit is achtergelaten zonder dat er verders over gecommuniceerd is.Re: opstap gemonteerde trap
Naam:
Leon (datum: 16-01-2020 18:24)

Nou J Bolte, dat is wel wat kort door de bocht. Als consument mag je toch een zekere kwaliteit verwachten als je iets bij een professional bestelt. Er is geen enkele reden om de boel zo op te leveren. Bij het aanbrengen van de trap of de dekvloer is iets mis gegaan, zoveel is wel duidelijk.
Re: opstap gemonteerde trap
Naam:
Brigitta (datum: 21-01-2020 14:07)

Bedankt voor jullie reacties. De verbrede trap hebben we in het meerwerk laten opnemen. En de aannemer heeft het verder uitgerekend,en de trap besteld. De uitvoerder heeft met zijn team de trap geplaatst. Ik ga er dan wel van uit dat zoiets goed gaat. Er is verder niets naar ons gecommuniceerd over de hoogte van de opstap, er is geen overleg gepleegd.
Er komt een pvc vloer op dus dat gaat het verschil ook niet maken.

Zou de trap nu nog wel lager geplaatst kunnen worden?
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl