Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Parkeernorm en vergunningvrij bouwen
Naam: Jan-Bart, van RDM Architecten (datum: 19-12-2019 10:54)

Betreft een nieuwbouw woning projectje van 12 woningen. Woningen hebben een GO van 90 m2 en dus een parkeerbehoefte van 1,35PP/ woning. Totaal 17 plaatsen te voorzien. Het betreft huurwoningen die mét of zonder vergunningvrije uitbouw aangeboden worden. Door de vergunningvrije uitbouw te plaatsen wordt de genoemde 90 m2 vergroot. Moeten we dan ook rekening houden met extra parkeerplaatsen of doet dit nu niet ter zake omdat eea vergunnigvrij is te realiseren?
Reageer
Re: Parkeernorm en vergunningvrij bouwen
Naam:
tim (datum: 19-12-2019 14:46)

Meestal is de parkeernorm toch per woning?
En waar staat deze norm, in ruimtelijk plan of in een beleidsnota verkeer?
Re: Parkeernorm en vergunningvrij bouwen
Naam:
Jan-Bart , van RDM Architecten (datum: 19-12-2019 15:25)

De norm staat in een parkeernota. Aantal parkeerplaatsen is gekoppeld aan aantal woningen maar ook aan het GO. Een kleine woning heeft een lagere norm dan een grote woning. Omslagpunt zit op 90 m2 GO.
Re: Parkeernorm en vergunningvrij bouwen
Naam:
Leon (datum: 19-12-2019 15:38)

Beetje dubbel. Ga je ook extra parkeerplaatsen maken als mensen achteraf een uitbouw zetten? Maar aan de andere kant is het ook vrij simpel: vergunningvrij is niet regelvrij. In dat opzicht vind ik het eigenlijk niet fair om minder parkeerplaatsen te maken dan eigenlijk zou moeten (op basis van het daadwerkelijke bouwplan). Niet in de laatste plaats omdat je in een gemiddelde woonwijk eigenlijk rustig 2 plaatsen per woning zou moeten maken om iedereen tevreden te houden. Minder parkeerplaatsen vanwege zo'n 'slimmigheidje' vind ik persoonlijk altijd een dom idee.
Re: Parkeernorm en vergunningvrij bouwen
Naam:
pino (datum: 19-12-2019 17:02)

m.i. simpel

Vergunningsvrij staat niet in de aanvraag dus ook niet mee te nemen.


Re: Parkeernorm en vergunningvrij bouwen
Naam:
Jan-Bart , van RDM Architecten (datum: 20-12-2019 09:23)

Dank voor de reacties. Los van het feit of het verstandig is of niet moet ik adviseren over wat mag en wat niet. Het is inderdaad zo dat vergunningvrij niet regelvrij is. Aan de andere kant hoort dit niet bij de aanvraag en als deze uitbouw later vergunninvrij wordt toegevoegd vraag ik me dus af of het parkeren achteraf getoetst dient te worden en men zo nodig handhavend kan optreden.
Re: Parkeernorm en vergunningvrij bouwen
Naam:
pino (datum: 20-12-2019 10:18)

inderdaad je moet het bespreken met je opdrachtgever en melden wat de normen zijn
vervolgens laat je de keuze aan hem/haar

let er overigens op dan sommige gemeente ook een grens naar boven toe aanhouden ik maak in Amsterdam regelmatig mee dat het realiseren van een extra plekken op/onder eigen grond niet wordt toegestaan op basis van deze nota
Re: Parkeernorm en vergunningvrij bouwen
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 20-12-2019 13:21)

De parkeernorm is over het algemeen aangehaakt op het bestemminsplan, en vergunningvrije bouw schakelt het BP in de meeste gevallen uit.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl