Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: wortel
Naam: jasper de boer (datum: 18-12-2019 17:12)

mijn buurman heeft een boom, stam dikker dan 40 cm, en de wortels maken mijn bestrating kapot. en deze ligt op een plek waar ik een hek wil neerzetten.
nu is de vraag of ik die wortel mag verwijderen. volgens mij mag dat met reguliere wortels, maar mag dat ook met zogenaamde verankeringswortels? de buurman claimt dat als ik die wortel weghaal zijn boom doodgaat en kan omvallen.
Reageer
Re: wortel
Naam:
Jack , van SenS (datum: 08-01-2020 07:48)

Uit de vraag blijkt niet of de boom dichter dan 2m bij de erfgrens staat (meestal de toegestane minimum afstand tot de erfgrens) en daar dus wel of niet mag staan. Zou het minder dan 2m zijn, dan is het mogelijk verjaard (gelet op de grootte van de stam). Anderzijds mag je er ook geen extreme hinder van ondervinden. Het vallen van blad is vaak nog discutabel, maar bij schade aan de bestrating lijkt het me duidelijk. Misschien kun je hieromtrent eens informeren bij een rechtswinkel?

Om te kunnen beoordelen of het weghalen van die wortel ernstige schade aan de boom zal veroorzaken zul je een deskundige op dat gebied moeten inschakelen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl