Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: isolatiewaarde zijwang dakkapel
Naam: Ron Jansen (datum: 28-10-2019 11:17)

bij het plaatsen van een dakkapel: het dak moet Rc= 6 zijn, dat is me duidelijk. Echter, mogen de zijwangen nu U = 1,65 zijn of moet er gewoon voldaan worden aan de eis voor 'gevels', dus Rc = 4,5? Het bouwbesluit geeft dit niet meer specifiek aan voor zijwangen, in een vorige versie wel dacht ik?
Reageer
Re: isolatiewaarde zijwang dakkapel
Naam:
Jack , van SenS (datum: 29-10-2019 07:59)

Daaromtrent zijn vaker vragen gesteld via dit forum (zie zoekfunctie). Een eenduidig antwoord of je de zijwangen nu wel of niet mag beschouwen als 'met ramen, deuren en kozijnen gelijk te stellen constructieonderdelen' is er volgens mij niet.

In een vorige versie van het Bouwbesluit werden zijwangen van 'n dakkapel in de toelichting nog speciaal vermeld. Ook de bouwbesluit-helpdesk verwees daarnaar. In de huidige toelichting bij de bouwbesluit-artikelen omtrent thermische isolatie wordt dit voorbeeld niet meer specifiek vermeld, maar of daarmee ook de intentie/bedoeling van de wetgever is veranderd is (mij) onduidelijk.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl