Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: hoogte brandruimte, invloed op straling
Naam: Ron Jansen (datum: 14-10-2019 10:20)

Ik ben bezig met een brandoverslagberekening voor een ruimte naar een bovenliggende ruimte (boven elkaar liggende appartementen). En dat dan voor bg naar 1e verdieping en 1e verdieping naar 2e verdieping.

Nu is het zo dat het zo dat de begane grond (inwendige hoogte, dus van bk vloer tot ok plafond) hoger is dan de verdiepingen. Voor de rest (oppervlakte, gevelopeningen et cetera) zijn alle appartementen exact gelijk. Met andere woorden, de brandruimte is op de bg hoger. Ik vroeg me af: is een hogere brandruimte negatief of positief voor de straling? Is daar (in het algemeen) iets over te zeggen?
Reageer
Re: hoogte brandruimte, invloed op straling
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 14-10-2019 13:56)

Je neutrale niveau zal in die hoge ruimte ook hoger liggen, en wanneer de gevelopeningen op dezelfde hoogte boven de vloer liggen en dezelfde oppervlakte hebben zal het vlamlichaam uit die opening kleiner zijn dan bij een minder hoge verdieping.

Daarbij komt nog dat als je openingen dezelfde grootte hebben, je borstwering tussen BGG en 1e waarschijnlijk ook groter is, dus de afstand tot de volgende opening ook. Dat is ook gunstig.
Re: hoogte brandruimte, invloed op straling
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 14-10-2019 13:58)

Nu is de vlamgrootte ook wel een verhouding tussen het volume van de ruimte en de totale oppervlakte aan gevelopening. Het kan dus wel zo zijn dat het vlamlichaam kleiner is in doorsnede, maar wel hoger is en misschien wat verder van de gevel komt te liggen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl