Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: brancardlift
Naam: mfp, van vve de wolkammer (datum: 29-09-2019 22:47)

In ons appartementengebouw zit een brancard lift met een vloeroppervlakte van 1,05 m x 2,05 m.
Mag in deze lift een op klapbaar stoeltje aan de zijwand worden gehangen (in op geklapte stand 7 cm diep)? Ook al brengt dat met zich mee dat de cabineruimte op dat punt dan nog maar 98 cm breed is.
Reageer
Re: brancardlift
Naam:
Jack , van SenS (datum: 30-09-2019 07:54)

Volgens mij geen probleem. Breedte is in dit geval m.n. van belang voor personen die naast 'n brancard in de lift kunnen staan. Er zijn ook (brancard) liften met een leuning en die zal eveneens 7cm of meer vanaf de wand uitsteken.

Het opklapbare stoeltje wordt waarschijnlijk door de liftfabrikant/leverancier geleverd en gemonteerd? Leg de vraag daar anders ook eens voor.


Re: brancardlift
Naam:
Leon (datum: 30-09-2019 08:35)

Vanuit de regelgeving inderdaad geen probleem. Sterker nog: het is vrij gebruikelijk om een lift met zo'n stoeltje uit te voeren.
Re: brancardlift
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 30-09-2019 12:28)

Een 'brandcardlift' is niet iets wat vereist is volgens de bouwregelgeving, en is dus ook niet gebonden aan vaste regels.

Wat er volgens die regels wel in uw gebouw kan zitten is een brandweerlift. En die kent wel regels vanuit het Warenwetbesluit liften, wat weer doorverwijst naar een NEN-norm. Maar die regels gaan niet over brancards...
Re: brancardlift
Naam:
Jack , van SenS (datum: 30-09-2019 16:27)

@Bolte; zo zwart-wit zou ik het niet durven stellen. In artikel 4.28 lid 2 wordt een liftkooi van tenminste 1,05 x 2,05m geŽist, en in de toelichting wordt die wel degelijk als 'brancardlift' omschreven.


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl