Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: inbouwspots plaatsen in rieten plafond
Naam: Martijn (datum: 19-09-2019 11:32)

Ik overweeg in mijn jaren '30 woning inbouwspots te plaatsen in de woonkamer. Ik heb een sterk vermoeden dat achter het plafond riet zit.

1. Hoe kan ik makkelijk controleren - zonder al teveel schade toe te brengen aan het plafond- of er inderdaad sprake is van een rieten plafond?.
2. Als er idd een rieten plafond zit, kun je daarin dan wel veilig inbouwspots plaatsen? LED-spots bijvoorbeeld (minder heet dan hallogeen?) Kun je eventueel ter hoogte van de spots eenvoudig het riet verwijderen zodat de spots niet in aanraking komen met het riet.

Tips/advies zijn meer dan welkom. Alvast veel dank.

Hartelijke groet,

Martijn


Reageer
Re: inbouwspots plaatsen in rieten plafond
Naam:
ron (datum: 19-09-2019 12:09)

Als er nu al hanglampen zijn of deze hangen aan het plafond. Hier zitten meestal de centraaldozen. De lamp die er zit dekt meestal meer af dan alleen de centraaldoos. Ik zou hier voorzichtig kijken (wel even de boel spanningsloos maken wel zo veilig)
Re: inbouwspots plaatsen in rieten plafond
Naam:
Leon (datum: 19-09-2019 12:19)

Wat ook nog wel eens werkt: op de verdieping ergens de vloerafwerking verwijderen indien mogelijk (losliggende vloerbedekking) bijvoorbeeld achter een knieschot of in een vaste kast. Vaak kan je wel ergens tussen de vloerplanken doorkijken en/of zit er ergens een gat/noest.

Inbouwspots in een rieten plafond gaat denk ik tegenvallen, die spots klemmen zich normaliter tegen de plafondplaat. Ik denk niet dat dat lekker gaat bij riet. Ten aanzien van de warmteontwikkeling is keuze voor LED inderdaad een goede optie (wordt ook steeds meer de standaard merk ik).
Re: inbouwspots plaatsen in rieten plafond
Naam:
Jack , van SenS (datum: 19-09-2019 12:20)

Vwb controle of het riet is: misschien kun het zien tpv het huidige ophang-/aansluitpunt van de verlichting? Andere optie is om eens te kijken of in de bovengelegen plankenvloer ergens een inspectieluikje of 'pasplankje' zit, waarlangs je het ondergelegen plafond kunt zien (zo niet, dan kun je iets dergelijks wellicht alsnog maken?).

Vwb veiligheid/mogelijkheden; ik denk dat huidige led-verlichting niet meer erg heet wordt. Ik denk wel dat een extra rand- of onderconstructie oid nodig is. Inbouwspots zitten doorgaans met een soort klem/veer vast. Dat zal icm riet niet ideaal zijn.

Misschien kan een E-installateur je beter informeren (zoek dan iemand met ervaring in oudere woningen/gebouwen).
Re: inbouwspots plaatsen in rieten plafond
Naam:
pino (datum: 19-09-2019 14:40)

koop een snoercamera van 10 euro bij ali voor op je telefoon of laptop. en boor een klein gaatje op een onopvallende plek,


je kan je spot inbouwen in een kistje.
houd je ook meteen de brandwerendheid van je plafond intact.


Re: inbouwspots plaatsen in rieten plafond
Naam:
Leon (datum: 23-09-2019 15:28)

@pino
Hoe krijg je dat kistje boven je plafond dan? ;)
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl