Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Ventilatieroosters nieuwbouw
Naam: Saskia de Pree (datum: 18-09-2019 13:11)

Goedendag,
Wij krijgen binnenkort onze nieuwbouwwoning opgeleverd en nu blijken er maar 2 ventilatieroosters in te zitten op de benedenverdieping. Beiden aan de voorkant van de woning. Er zit achter helemaal niks. De aannemer zegt dat dit klopt volgens de berekening, maar wij geloven er niks van.
Het huis is 12,4 x 5,4. De hal zit hierbij in en is ongeveer 9m2.
Kan iemand mij aangeven of de aannemer gelijk kan hebben? Als ik naar alle berekeningen die ik kan vinden kijk, ben ik er steeds meer van overtuigd dat het niet klopt wat ze doen.
Reageer
Re: Ventilatieroosters nieuwbouw
Naam:
Leon (datum: 18-09-2019 13:39)

Als je woonkamer en keuken n open ruimte zijn (dat zijn de ruimten die je moet ventileren) dan kan dat inderdaad aan de norm voldoen. Het is niet verplicht om aan beide kanten van een ruimte roosters te hebben.
Re: Ventilatieroosters nieuwbouw
Naam:
Leon (datum: 18-09-2019 13:42)

Ventilatieberekeningen zijn overigens niet moeilijk als je er regelmatig mee werkt, als je ze voor het eerst moet lezen dan kan ik me wel voorstellen dat het vragen oproept. Dat hoeft echter niet meteen fout te zijn. Daarbij: als het goed is dan zijn die berekeningen ook bij de bouwvergunning verstrekt, als daar grote fouten in zitten dan zal een gemeente dat ook opvallen.
Re: Ventilatieroosters nieuwbouw
Naam:
tim (datum: 18-09-2019 16:35)

Je zou ook even de vergunning bij de gemeente kunnen inzien.
Re: Ventilatieroosters nieuwbouw
Naam:
Jack , van SenS (datum: 18-09-2019 17:19)

Inderdaad; check even wat in de stukken bij de vergunning (ventilatie berekening) is aangehouden en controleer wat er daadwerkelijk zit (ook merk/type). Niet zozeer het aantal roosters is van belang, maar vooral de capaciteit van het rooster (fabrikanten geven doorgaans de capaciteit per m).

Voor woonfuncties geldt een ventilatie-eis per m verblijfsgebied (let op: als 'n woonkamer 40m groot is, betekent dat niet automatisch dat het verblijfsgebied ook 40m is).
Re: Ventilatieroosters nieuwbouw
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 19-09-2019 11:12)

De roosters zullen ook voor de aanvoer zijn, maar hoe is de afvoer geregeld? Wanneer die aan de andere kant van de woning ligt krijg je een luchtverplaatsing door je hele ruimte.

Wanneer de afvoer en de aanvoer vlakbij elkaar liggen voldoe je juridisch wel aan de regel, maar is het niet heel praktisch of professioneel.
Re: Ventilatieroosters nieuwbouw
Naam:
Leon (datum: 19-09-2019 12:25)

Over het algemeen kan je de binnendeur naar de hal ook nog zien als aan- of afvoerpunt (overstroom), mogelijk ook nog een deur naar een bijkeuken o.i.d.. Maar dan ga ik even uit van de klassieke plattegrondjes die je 9 van de 10 keer ziet in de projectbouw, ik weet niet of dat hier ook het geval is. De enige conclusie die ik zou durven trekken voor nu is dat de ventilatievoorziening (zeker) niet per definitie fout hoeft te zijn zoals het omschreven is.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl