Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: afwatering buren
Naam: julian (datum: 11-09-2019 15:14)

De buren wateren af van hun terrein naar het onze. Volgens mijn voormalige buur al sinds 1959 toen hij het bouwde. Er liep indertijd namelijk een sloot op mijn terrein die gedempt is in de 70-er jaren. Nu is de buurwoning verkocht en wil men nieuw bouwen. Ik ben van mening dat nu de situatie wijzigt men zelf voor de afwatering moet zorgen en dat men niet meer kan beroepen op door verjaring verkregen recht. Terrein van de buren ligt hoger dan het onze. Kan ik mijn nieuwe buren aangeven dat ze, nu de situatie wijzigt, zelf voor afwatering moeten zorgen?
Reageer
Re: afwatering buren
Naam:
tim (datum: 11-09-2019 18:41)

Afwatering van hemelwater van de woning?
Re: afwatering buren
Naam:
julian (datum: 12-09-2019 04:34)

hemelwater ging in huidige situatie deels via rioleringstelsel. het terrein van de buren ca 00 m2 gem 20 cm hoger dan het mijne en licht op 1 oor naar het mijne.
Re: afwatering buren
Naam:
Leon (datum: 12-09-2019 09:39)

Ik zou daar zeker even melding van maken bij je nieuwe buren (of de ontwikkelaar, afhankelijk van wie die woning laat bouwen). Basisregel is dat iedereen z'n eigen hemelwater afvoert.
Re: afwatering buren
Naam:
Jeroen (datum: 12-09-2019 11:06)

Terreinhoogte zal niet wijzigen. Huidige afwatering is n.m.m. een vaststaand gegeven.
Re: afwatering buren
Naam:
pino (datum: 12-09-2019 13:55)

die regels hebben betrekking op gebouwen.

als je in een heuvelachtig landschap woont hoeft je echt niet te zorgen dat al het water dat op jouw terrein valt niet naar de laagste plek stroomt.

Re: afwatering buren
Naam:
Leon (datum: 12-09-2019 14:12)

@pino
Bij mijn weten speelt dat niet alleen bij gebouwen maar ook voor het terrein. In die zin: je hoort geen overlast van elkaar te hebben. Aan de andere kant is daar echter ook artikel 38:
Lagere erven moeten het water ontvangen dat van hoger gelegen erven van nature afloopt.

Het zal dus ook afhangen van de hoeveelheid regenwater. En los van de wetjes en regeltjes: in overleg iets organiseren kan natuurlijk altijd.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl