Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: vluchtweg opdelen
Naam: Ron van de Berg, van jansen groep (datum: 11-09-2019 10:01)

Ik heb een nieuwbouw woongebouw van 3 bouwlagen met een besloten galerij. 1 besloten trappenhuis in het midden en 2 op de koppen (buitentrappen). Het is een vrij lang gebouw dus de galerijen moeten in stukken van 30 meter worden 'geknipt' vanwege de loopafstanden. Nu vroeg ik me af: hoeveel 'stukken' van 30 meter mogen er zijn voordat men op het aangrenzend terrein staat? (PS de afstand tot een trappenhuis is altijd ruim < 75 m). In mijn geval zou het gaan om 2 stukken op de verdieping (galerij max 36 m lang), dan het trappenhuis en dan nog 2 stukken op de bg tot aan het terrein (lengte gang hier max 38 meter). Volgens mij zegt het bouwbesluit niets over een maximale loopafstand tot het aangrenzend terrein? Alleen over 30 meter per segment?
Reageer
Re: vluchtweg opdelen
Naam:
Jack , van SenS (datum: 11-09-2019 12:49)

Kom je via de buitentrappen niet op de begane grond uit op het aansluitend terrein?
Re: vluchtweg opdelen
Naam:
Leon (datum: 11-09-2019 13:22)

Het aantal segmenten van 30 m is in principe onbeperkt. Immers: in de uitgangspunten van de wetgeving begint een brand op één plek. Zodra je dus een brand-/rookscheiding bent gepasseerd mag je er van uitgaan dat je in een veilige zone bent en dus zonder problemen het gebouw kan verlaten.
Re: vluchtweg opdelen
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 11-09-2019 16:32)

Dat hierboven. En ik neem aan dat je die 30 meter uit art. 2.106 haalt, om 2.104 uit te kunnen schakelen?
Die 30 meter geldt alleen voor het eerste deel van de vluchtroute, vanuit de woningtoegang. Wanneer je door de volgende deur heen bent, wordt je inderdaad geacht in een veilig gebied te zijn.
Re: vluchtweg opdelen
Naam:
Ron van de Berg , van jansen groep (datum: 11-09-2019 16:44)

Inderdaad Joachim, bedankt voor al jullie reacties!
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl