Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Art. 3.69 Bouwbesluit
Naam: Lars, van Bebouw Midreth (datum: 10-09-2019 20:40)

Tussen de bovendorpel van het buitenkozijn en de stalen latei is een ruimte van ca. 30 mm. aanwezig.
Dit is zo uitgevoerd t.b.v. voldoende luchttoevoer voor het ventilatierooster dat boven het kozijn en achter het buitenblad is gesitueerd.
Deze beperkte ruimte achter het buitenblad is verder door gedeeltelijk hout en waterkerende pvc folie volledig gescheiden van de spouw(muur) met minerale wol en de woning.
Is er in deze situatie risico op nestelen van plaagdieren? Met andere woorden wordt er voldaan aan art 3.69 van het Bouwbesluit?
Reageer
Re: Art. 3.69 Bouwbesluit
Naam:
pino (datum: 11-09-2019 08:11)

foto of detail?
Re: Art. 3.69 Bouwbesluit
Naam:
Leon (datum: 11-09-2019 09:12)

Tja het nestelen van plaagdieren sluit je m.i. nooit 100% uit. Bouwbesluit zegt maximale opening is 10 mm, maar een wesp bijvoorbeeld heeft aan minder ook wel genoeg. Maar blijkbaar is dat volgens de letter der wet geen plaagdier. Hoe dan ook: toepassen van een dergelijk ventilatierooster is geen enkel probleem, mits je de spouw rondom dicht zet. De SBR heeft hier wel details van (en normaliter wordt die info door fabrikanten overgenomen in hun eigen aansluitdetails). Of hier aan voldaan is is op basis van je vraag niets te zeggen helaas.
Re: Art. 3.69 Bouwbesluit
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 18-09-2019 10:44)

Lees het artikel even: gaat alleen over het buiten houden van ratten en muizen. En als je het artikel goed leest zie je ook dat het over de gehele scheidingsconstructie gaat. Wanneer de muizen in je spouw kunnen komen is dat volgens de letter van de wet geen probleem.


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl