Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Opbouw op aanbouw buiten het bouwvlak
Naam: Alice (datum: 17-08-2019 19:31)

Wij hebben vorig jaar een jaren 30 hoekwoning gekocht. Tien jaar geleden heeft de vorige eigenaar een uitbreiding gerealiseerd in de vorm van een aanbouw welke buiten het bouwvlak staat.
De aanbouw heeft een platdak. Aangezien de bovenverdieping vrij klein is, willen wij graag een opbouw op de aanbouw maken en dit bij de rest van de bovenverdieping trekken. In een eerste gesprek hadden onze buren geen bezwaar tegen een opbouw. Inmiddels zijn we bij de welstandscommissie geweest en hebben zij akkoord gegeven op onze tekeningen.
Onze architect is in gesprek met de betreffende ambtenaar van de gemeente om toestemming te verkrijgen om af te mogen wijken van het bestemmingsplan. De gemeente wil meewerken aan ons plan als we schriftelijke goedkeuring van de buren hebben.
In een tweede gesprek met onze buren hebben wij dit gevraagd en onze tekeningen aan hen voorgelegd.
In een derde gesprek met onze buren hebben zij aangegeven niet te willen tekenen en geen opbouw willen. Zaken die aangehaald zijn:
-waardevermindering
-het wordt dan voor andere bewoners in de straat ook mogelijk dergelijke bebouwingen te doen en dan worden we ingesloten.
-wat doet een zwaardere constructie met de huidige fundering en met ons huis? Het laten berekenen en uitwerken van een verantwoording hiervan biedt volgens de buren geen uitkomst. Hier worden wel vaker fouten in gemaakt.
-privacy: doordat de bovenverdieping verder de tuin in komt, kunnen wij meer in de tuin van de buren kijken. Er is geen compromis mogelijk bijvoorbeeld m.b.t. soort glas.
-onze opbouw krijgt ook een dakkapel. De buren vinden dit heel lelijk om vanuit het raam te zien. Ook zonder dakkapel als compromis vinden zij het nog steeds lelijk.

Kortom: er is besloten en een vervolggesprek heeft geen nut, want er is geen compromis mogelijk.Reageer
Re: Opbouw op aanbouw buiten het bouwvlak
Naam:
Alice (datum: 17-08-2019 19:54)

Excuses, per ongeluk 2 x ingediend. Hier zit ook geen foto bij. Zie graag de 2e inbreng om te reageren.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl