Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Brandwerend afwerken ijzeren balk
Naam: HN (datum: 07-08-2019 21:32)

Hallo

Weet iemand of ik ijzeren HEA balken die ik in een nieuw plafond heb liggen van een appartement of we die nog extra brandwerend moeten afwerken als er ook nog een brandwerend plafond onderdoor komt ( erboven komt een nieuw appartement)
Wat zou eventueel een goed geluidswerend materiaal zijn om het geluid tussen de appartementen in het plafond zo veel mogelijk te verminderen ( is rockwool van 7-10 cm voldoende) ?

BvD
Reageer
Re: Brandwerend afwerken ijzeren balk
Naam:
Leon (datum: 07-08-2019 21:50)

Een plafond is al snel niet meer brandwerend hoor. Monteer je deze volledig conform de voorschriften? En geen gaten? Denk aan een centraaldoos of inbouwspot... Geluid weren met een beetje steenwol gaat je niet lukken. Maar ik neem aan dat je een vergunning hebt, dan zul je toch ook iets moeten vinden van de woningscheidende vloer.
Re: Brandwerend afwerken ijzeren balk
Naam:
Jack , van SenS (datum: 08-08-2019 09:14)

Eens met Leon; je gaat er 'n nieuw appartement boven maken. Dat is vergunningsplichtig, dus zal er om die reden toch ook al nagedacht zijn over de samenstelling van de vloerconstructie mbt brandwerendheid en geluid?

Hoe is of wordt de vloerconstructie uitgevoerd?
Re: Brandwerend afwerken ijzeren balk
Naam:
Jeroen (datum: 08-08-2019 11:28)

Brandwerendheid van beneden naar boven, maar ook van boven naar beneden is vereist.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl