Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: logiesgebouw
Naam: lizette, van de lage raam (datum: 22-07-2019 09:17)

Hallo onze groeps accommodatie heeft 8 slaapkamers op de begaande grond. Als wij deze maar aan 1 groep/boeker verhuren mag je dan spreken van "logies niet in een logiesgebouw" (omdat je er vanuit mag gaan dat ze elkaar waarschuwen bij brand)??


Reageer
Re: logiesgebouw
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 22-07-2019 12:44)

Ja, dat mag.

je 'logiesfunctie' is elk afzonderlijk verhuurbaar deel, dus groepsaccomodaties en slaapzalen zijn één grote logiesfunctie.

Een logiesgebouw heb je dan pas wanneer er twee of meer logiesfuncties in dat gebouw liggen die zijn aangewezen op een gemeenschappelijke vluchtroute. Dat laatste is wel belangrijk, want stel dat je meerdere logiesfuncties hebt die allemaal een buitenuitgang hebben, is er géén sprake van een logiesgebouw.
Re: logiesgebouw
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 22-07-2019 12:59)

Het bouwbesluit maakt trouwens een verschil tussen logiesfuncties en logiesverblijven, praktisch maakt dat voor jullie geen verschil.

Let er wel op dat je totale gebruiksoppervlakte onder de 500 m2 moet blijven, omdat je anders extra moet gaan compartimenteren.
Re: logiesgebouw
Naam:
Jack , van SenS (datum: 01-08-2019 17:00)

Je lijkt de vraag mede te stellen mbt de eisen voor brandmeldinstallaties (je vermeldt nl. "omdat ze elkaar kunnen waarschuwen"). Een BMI zoals bedoeld in NEN 2535 is bij logiesfunctie niet gelegen in een logiesgebouw niet nodig, maar rookmelders conform NEN2555 wel.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl