Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Brandwerendheid
Naam: Ronald, van Van Duivenbode Architecten (datum: 16-07-2019 10:30)

Wie kan mij vertellen of 18mm OSB plaat + 12,mm gips een brandwerendheid van 60' heeft?
Reageer
Re: Brandwerendheid
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 16-07-2019 11:19)

Niemand. Te weinig info.

Is je WBDBO enkel- of dubbelzijdig te bepalen? Op wat voor systeem worden de platen gemonteerd en met wat voor schroeven? Wordt er nog isolatie in de wand toegepast, en zo ja, wat voor soort? Wat voor soort gips is het? Hoe wordt het gips verder nog afgewerkt? Voeren er nog doorvoeringen of kanalen door die wand heen, en heb je er rekening mee gehouden hoe het wandsysteem daarop aansluit? Zitten er wandcontactdozen in die wand, en hoe zijn die afgewerkt?

Wanneer je zelf daarnaast een detail gaat bedenken, is her geen enkele manier om zeker te weten of het aan de vereisten voldoet. Daarvoor moet je een wandopbouw getest hebben volgens de norm.

Snelste manier om een geteste wandopbouw te vinden is bij de fabrikant van een compleet systeem kijken of ze er een standaardoplossing voor hebben. Bijvoorbeeld bij Gyproc, die hebben een mooi wandenboek waar allerlei oplossingen in staan. En die zijn ook direct getest op geluidswering, waterdichtheid, Rc enzovoorts.

https://www.gyproc.nl/service/documentatiecentrum

Re: Brandwerendheid
Naam:
Jeroen (datum: 16-07-2019 11:55)

Ja, en dan moet je het ook compleet overeenkomstig de beproefde uitvoering uitvoeren.
En dat valt niet altijd mee.

Re: Brandwerendheid
Naam:
Leon (datum: 16-07-2019 12:11)

Brandwerendheid haal je uit een constructie, niet uit een stapeltje materiaal. En brandwerendheid bepaal je niet door er vervolgens tegenaan te kloppen of te proeven, dat doe je middels een brandtest. Die brandtest wordt vervolgens gerapporteerd en gecertificeerd, zolang je aan die documentatie voldoet mag je stellen dat je constructie brandwerend is. (Zoals J. Bolte en Jeroen ook terecht opmerken). De wijze van vragen geeft weinig vertrouwen in een goede afloop eerlijk gezegd...
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl