Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: brandklasse ook voor behang vereist?
Naam: Ron van de Berg, van jansen groep (datum: 12-07-2019 13:57)

ik heb binnenwanden van gips met daarop vinyl behang. Moet dit behang ook voldoen aan de brand/rookklasse als in het bouwbesluit aangegeven? Of geldt dat alleen voor de wand zelf? Dus het 'bouwkundige' deel zeg maar.
Reageer
Re: brandklasse ook voor behang vereist
Naam:
pino (datum: 12-07-2019 14:13)

Als er eisen zijn voor behang op dit punt volgen deze niet uit het bouwbesluit.

De bewoner mag op de muur plakken of hangen wijt hij wil

Re: brandklasse ook voor behang vereist
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 15-07-2019 15:21)

Wanneer je om de een of andere reden het behang nodig hebt om aan het bouwbesluit te voldoen (bijvoorbeeld om galm tegen te gaan, ik noem maar iets), dan is het een constructie-onderdeel en gelden de materiaaleisen uit afdeling 2.9 rechtstreeks.

Ook wanneer je het om andere reden niet van je aanvraagtekening kunt weglaten (bijvoorbeeld omdat het onderdeel is van het bouwsysteem wat je toepast) is het logisch om rechtstreeks aan 2.9 te toetsen.

Wanneer het meer een aankleding is die niet nodig is voor bouwbesluit en achteraf aangebracht zal worden, moet je nog even checken of art. 7.4 er iets van wil vinden. Maar dat begint al met zo'n vage term als 'ondergeschikte bijdrage aan het brandgevaar', die je op allerlei manieren kunt invullen. De NvT zegt hiervan dat een brand zich niet 'als een lopend vuurtje mag kunnen verspreiden'.

Nou lijkt behang me niet je grootste probleem wat dat betreft.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl