Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Balansventilatie
Naam: Nodeedees (datum: 04-07-2019 19:41)

Ik heb in 2017 een woning laten bouwen met balansventilatie (met wtw). Er moest een tweede installateur aan te pas komen om alle vaak grote en slordige fouten te herstellen. Nu draait de ventilatie redelijk. Ik heb echter een paar problemen.

Er zit 20% verschil in toevoer en afvoer, waarbij de toevoer ook al 5% onder de waarde ingesteld op de ventilatieunit. Mijn vraag, is dit “naar behoren geinstalleerd”?

En ander probleem is de sifon. De ventilatieunit zuigt lucht aan door dit sifon war te horen is door luid borrelen. Ik moet heb nu 1x per maand bijvullen om het borrelen te stoppen. Is dit “naar behoren geinstalleerd”?

En ander probleem is de badkamer. Er is een paar cm ruimte onder de deur. Echter, strak achter de deur is de vloer bijna 10 cm verhoogd en dus bestaat er geen spleet meer. Is dit “naar behoren geinstalleerd”?

Je merkt al dat mijn aannemer geen problemen ziet. De installateur reageert ook niet. Ik heb dus een second opinion nodig.

Reageer
Re: Balansventilatie
Naam:
tim (datum: 04-07-2019 22:24)

Een 10 cm verhoogde vloer in een badkamer van een nieuwbouw woning?
Dat is niet normaal; tenzij dit bewust zo ontworpen hebt. Verder moet jij jouw gelijk / recht halen bij jouw contractpartij. Dat is of de aannemer. Of de installateur.
Een second opinion haal je denk ik niet hier op dit forum. Schakel rechtsbijstand in.
Re: Balansventilatie
Naam:
ron (datum: 05-07-2019 07:57)

u heeft de badkamer ook in opdracht van de aannemer laten uitvoeren? of is daar weer een derde partij bij betrokken. Men dient 2 cm ruimte onder en achter de deur vrij te laten. Een opstand van 10 cm komt in de huidige bouw minder voor, maar is niet strijdig met de regelgeving. (vrije hoogte badkamer <2300 )
Re: Balansventilatie
Naam:
Jack , van SenS (datum: 05-07-2019 10:16)

Niet gebruikelijk inderdaad; was dit zo ontworpen?

Mogelijk voldoe je niet aan de eis mbt vrije doorgang hoogte tpv de toegang van de badkamer.
Re: Balansventilatie
Naam:
Nodeedees (datum: 05-07-2019 20:48)

Bedankt voor de reacties.

Bijna alles is door de aannemer uitgevoerd (of een onderaannemer).

De verhoging is door het toepassen van een lewisplaat in de badkamer. Dus spleet weg, maar er is geen alternatieve weg voor de lucht gemaakt. Dit punt weet ik zeker dat het niet klopt en kan ik argumenten aandragen.

Voor de onbalans in de ventilatie en het aanzuigen van lucht uit het riool kan ik alleen zeggen dat ik het niet vertrouw maar echte argumenten heb ik niet.




Re: Balansventilatie
Naam:
Jack , van SenS (datum: 01-08-2019 16:30)

De woning is (nieuw?)gebouwd in 2017. De enige reden waarom je dan 'n lewisplaat voor de badkamer vloer nodig hebt is m.i. als je de desbetreffende verdiepingsvloer uitvoert als houten balklaag? Wat was daarvan de reden? (Misschien is heel de woning houtskeletbouw?)
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl