Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Hoogte van bomen in tuin
Naam: Yvonne de Hoog (datum: 28-06-2019 13:29)

Goedemiddag,
Mijn buren hebben een treurwilg van zeker 15 jaar oud. Deze boom groeit elke jaar enorm. Afgelopen jaar is de boom gesnoeid, maar er zijn maar een paar takken weggehaald. Wij hebben het gehele jaar last van vallende blaadjes, zowel in onze vijver als in de tuin. Wat zijn de regels voor een particulier qua hoogte van bomen? Wij proberen in goed overleg met de buren dit te bespreken maar zij vinden het een prachtvinken.

Bijlage: BB361DBC-7808-4F1F-AC6E-DBCAA982DFE8.jpeg Reageer
Re: Hoogte van bomen in tuin
Naam:
tim (datum: 28-06-2019 13:44)

The sky is the limit.


Jammer dat jullie er in overleg niet samen uitkomen. Zolang de takken niet overhangen en de boom op eigen grond staat (min2 m) is hiertegen weinig te doen. Tenzij sprake is van onevenredige overlast, maar daarvoor moet je dan naar de rechter.
Re: Hoogte van bomen in tuin
Naam:
Anne (datum: 28-06-2019 16:46)

Wat een mooie boom. Probeer er van te genieten. Zou ik wel doen.
Re: Hoogte van bomen in tuin
Naam:
pino (datum: 28-06-2019 16:55)

ze zijn op dit moment inderdaad op hun mooist

snoeien helpt nauwelijks voor de overlast die je noemt die takken groeien in 1 seizoen weer een meter of 3 als je hem tot de hoofdtakken kaal snoeit

op zich staat hij netjes in het midden van hun erf

Re: Hoogte van bomen in tuin
Naam:
Leon (datum: 28-06-2019 22:34)

Mooie boom? Zeker. Maar wel erg groot voor een achtertuin als je het mij vraagt... Helaas kan je er weinig mee, tenzij je de relatie met de buren op het spel wilt zetten middels een juridische procedure (en dan nog is het zeer de vraag of dat iets oplevert). Probeer er in overleg iets op te vinden, dat is de enige mogelijkheid ben ik bang.
Re: Hoogte van bomen in tuin
Naam:
Jack , van SenS (datum: 04-07-2019 09:14)

Prachtige boom, mooie tuin(en), grenszend aan buitengebied zo te zien? Tja, ... dan vallen er blaadjes, maar heus niet alleen van die boom. Een tuin en/of vijver e.d. kost nu eenmaal tijd en onderhoud om e.e.a. netjes te houden. En inderdaad vanwege die ene grote boom moet je misschien iets vaker vegen of de vijver schoonmaken ... maar om daar nu zo'n punt van te maken. Velen zouden jaloers zijn!

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl