Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: stankoverlast w.c. bovenburen
Naam: M. (datum: 23-06-2019 21:47)

Geachte mevrouw, meneer,

We hadden laatst waterschade door een lekkage die afkomstig was van de w.c. van de bovenburen. De loodgieter is daar bij geweest, maar sinds de dag dat hij daar geweest is, ruiken wij het iedere keer als de bovenburen betreffende w.c. gebruiken. Dan hangt er een paar uur een poeplucht in onze badkamer, die direct onder de w.c. ligt van de bovenburen. De lucht komt niet uit ons douche-putje, ook niet uit de wastafel en ook niet uit onze eigen w.c. Wel komt de lucht uit de hoek waar het ventilatieschacht zit in het verlaagde plafond. Kan u aan mij uitleggen hoe het kan dat ik de w.c. van de bovenburen ruik? En waarom het uren duurt voordat die lucht weer verdwenen is? En wat er aan gedaan kan worden?

Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,
M.
Reageer
Re: stankoverlast w.c. bovenburen
Naam:
JG (datum: 23-06-2019 22:42)

Ondanks dat de riolering is gerepareerd wellicht toch nog een aansluiting die niet luchtdicht is.
Er zijn verschillende methoden om een lek op te sporen. Waarschijnlijk zou met een rookontwikkelingstoestel het luchtlek zijn op te sporen.
In de leiding wordt dan rook ingeblazen en waar rook vrijkomt zit de lekkage.
Re: stankoverlast w.c. bovenburen
Naam:
Jack , van SenS (datum: 24-06-2019 10:19)

Ik neem aan dat je het de bovenburen ook al hebt gemeld? Lijkt me netjes dat zij de loodgieter vragen terug te komen om dit te onderzoeken.
Re: stankoverlast w.c. bovenburen
Naam:
Leon (datum: 24-06-2019 10:52)

Tja als het riool echt lek is dan mag je hopen dat er niet het één en ander in de schacht naar beneden lekt. Ik zou hier snel werk van maken, in de zin van meteen melden bij de betreffende buren (en anders de VVE of verhuurder). Het spreekt voor zich dat dit niet de bedoeling is, dat zal de betreffende loodgieter niet tegenspreken.
Re: stankoverlast w.c. bovenburen
Naam:
Pino (datum: 24-06-2019 16:25)

problemen met de standleidingen zijn in principe problemen die de hele VVE aangaan niet toevallig alleen de mensen waarbij het probleem zich als eerste laat ruiken/zien


Re: stankoverlast w.c. bovenburen
Naam:
M. (datum: 04-07-2019 16:46)

Dank u voor uw reacties. Ik neem het allemaal mee. Als iemand nog meer weet, ik blijf kijken naar de reacties, dus graag.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl