Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: gemeente wil illegale bouw legaliseren
Naam: EC Dekker (datum: 07-06-2019 10:38)

Goedendag
Een buurman heeft in een rijtjeswoning een Amerikaans model windmolen geplaatst, veel te groot voor de omgeving. Gemeente heeft besloten dat het geheel niet past in het bestemmings plan en eist verwijdering voor 10-6 a.s. met een boeteclause, buurmanin kwestie dient een zienswijze in tegen deze beslissing en wordt besproken binnen de commissie Ruimte voor legalisering. Hoe kan de gemeente terugkomen op zo'n beslissing, en welk bezwaar kan ik hier tegenindienen? een handhavingsverzoek heb ik al gestuurd waarop de verwijderings besliss. in genomen, nu dit weer hoe houden dit proces tegen, graag uw antwoord?
Reageer
Re: gemeente wil illegale bouw legaliseren
Naam:
Leon (datum: 07-06-2019 10:58)

Als men af wil wijken van het bestemmingsplan dan zal daar een procedure aan hangen, die wordt gepubliceerd en daar zitten ook mogelijkheden in om een zienswijze in te dienen (door u en/of andere belanghebbenden). Zomaar de handel alsnog goedkeuren kan normaliter niet, daar is Nederland te democratisch voor :)
Re: gemeente wil illegale bouw legaliseren
Naam:
pino (datum: 07-06-2019 15:22)

Als er bezwaar kan worden gemaakt is er ook ruimte om een beslissing ter herzien.
(Anders zou bezwaar geen zin hebben)

Maar blijkbaar had de gemeente niet serieus genoeg onderzocht of er van hun zijde meegewerkt zou kunnen worden aan een legalisering.
Aangezien ze zelf op hun besluit terugkomen en nu wel willen meewerken als ik u goed begrijp.

Re: gemeente wil illegale bouw legaliseren
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 11-06-2019 14:43)

Bij een handhavingsverzoek moet de gemeente in eerste instantie al bekijken of er mogelijkheden zijn om de boel te legaliseren. Een ruimtelijk onderzoek hoort daarbij.
Als ze er achter komen dat ze niet willen/kunnen legaliseren, dan wordt er op verwijdering gestuurd. Dat punt zijn jullie al gepasseerd dus.

De buurman kan daar wel bezwaar tegen maken, maar ik neem aan dat de gemeente haar beslissing goed heeft afgewogen. De kans dat zo'n bezwaar pakt is dan ook nihil.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl