Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Detaillering trappen aanvraag omgevingsvergunning
Naam: J. Andries (datum: 29-05-2019 16:18)

Hallo,

Bij de vergunningsaanvraag voor een te verbouwen pand, hebben wij op de plattegrondtekeningen aangegeven wat de afmetingen van de nieuw trappen zijn, incl optrede, aantrede, vrije hoogte en hoogte van de balustrade. Voor diverse projecten is dit voldoende geweest voor de afgifte van de vergunning.

Voor dit project vraagt de gemeente echter naar aparte traptekeningen.

Vraag: wat ons betreft is het woord 'detaillering' van trappen, hellingbanen etc conform de indieningsbescheiden prima uitlegbaar als een tekstuele 'gedetailleerde' vermelding van alle relevante en daarmee toetsbare gegevens.

Ben benieuwd of jullie deze mening delen, of dat er toch snel gekozen wordt om wÚl een traptekening in te dienen.

NB. Voor dit project gaan we de tekening alsnog aanleveren dus dat is niet zozeer het onderwerp, maar ben vooral nieuwsgierig naar hoe andere bureaus hiermee omgaan.

Bedankt.

Reageer
Re: Detaillering trappen aanvraag omgevingsvergunning
Naam:
Jack , van SenS (datum: 29-05-2019 17:25)

Ik heb dezelfde ervaring. Doorgaans volstaat vermelding maatvoering optrede, aantrede, breedte, hoogte, e.d. Heb je al ge´nformeerd naar de reden waarom ze er hier specifiek om vragen?

Als de gemeente al detaillering van de trap vraagt, dan kan ik me nog voorstellen dat dit 'n x-aantal weken voor uitvoering mag worden aangeleverd.Re: Detaillering trappen aanvraag omgevingsvergunning
Naam:
Leon (datum: 29-05-2019 18:22)

Even een bovendetail opsturen van een willekeurige trap, de eerder opgegeven maatvoering daarin vermelden en klaar. Voor sommige ambtenaren worden dingen pas waarheid als er een plaatje bij staat.
Re: Detaillering trappen aanvraag omgevingsvergunning
Naam:
pino (datum: 29-05-2019 21:18)

Mijn ervaring is dat je in dergelijke gevallen het beste even kan bellen om te achterhalen waar de schoen wringt.

als het ze inderdaad alleen oom een stukje detail gaat zou ik die gewoon even aanleveren de tijd die dat kost om te produceren ben je drie dubbel kwijt als je wilt proberen een verzoek om aanvulling weer geschrapt te krijgen


Re: Detaillering trappen aanvraag omgevingsvergunning
Naam:
Jeroen (datum: 30-05-2019 18:45)

Past de gedachte trap wel in het ontwerp?
Re: Detaillering trappen aanvraag omgevingsvergunning
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 31-05-2019 14:11)

Het is maar net hoe 'aannemelijk' je het correct uitvoeren kunt maken met de gegevens die je aanlevert. Op het moment dat het een rechttoe-rechtaan trap is zou ik er minder problemen mee hebben dan wanneer ik vanuit de gegevens twijfels zou hebben over de haalbaarheid.

Als toetser kijk ik dan vooral naar de hoogte van de doorloop boven de looplijn (en sowieso de hoogtelijnen in de plattegrond onder schuine bouwdelen, de lengte van de steek met het aantal treden, en de breedte van de trap wanneer er een kwart of een spil in zit. Wanneer dat kritiek wordt, of ik heb het vermoeden dat er een probleem ontstaat met de opvang- en doorstroomcapaciteit, dan ga ik doorvragen.
Re: Detaillering trappen aanvraag omgevingsvergunning
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 31-05-2019 14:13)

En het in je renvooi herhalen van de regels uit het Bouwbesluit is leuk, maar het zegt niets over je concrete bouwplan. Je moet laten zien HOE je aan die regels voldoet, en dat moet duidelijk genoeg zijn voor de toetser.
Re: Detaillering trappen aanvraag omgevingsvergunning
Naam:
angelique (datum: 31-05-2019 18:41)

Wij hebben eens moeten aantonen bij een spiltrap dat de vereiste trapbreedte incl de vereiste aantrede en minimaal tredevlak behaald werden.
We hadden geen problemen om dat te halen. Geen complete traptekening aangeleverd maar een fragment ingezoomd met daarin opgenomen alle maten die behaald werden. Ook dat zijn details.
Re: Detaillering trappen aanvraag omgevingsvergunning
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 04-06-2019 11:27)

Zou kunnen. Vooral bij spiltrappen is dat lastig 'op het oog' te bepalen, omdat je ook met minimale diepte van je aantrede zit om je effectieve breedte, looplijn en hoogte daarboven te kunnen bepalen.

Dat kun je niet aflezen van een 1:100 plattegrond, dus dan moeten er wat extra gegevens bij. Maar dat hoeft geen volledig uitgewerkte traptekening te zijn.

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl