Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Uitbouw
Naam: Ralf de Honing (datum: 26-03-2019 12:15)

Goedemiddag Allemaal,

Wij zijn van plan een uitbouw de plaatsen van 2,2 meter. Nu hebben onze buren een uitbouw staan vanuit de (nieuw)bouw waarbij het buitenblad en de spouw op onze grond staat. Dit ligt overigens ook in het koopcontract vast ten tijde van de nieuwbouw. Note: we zijn hier tegelijk komen wonen.
Hierdoor zouden wij theoretisch na toestemming het buitenblad kunnen verwijderen en daar een binnenmuur neer kunnen zetten. Hierdoor zouden wij geen knik krijgen in de uitbouw.
Stel nu dat de buren hiervoor geen toestemming geven omdat het hun prive muur is. Welke mogelijkheden hebben wij dan nog wel buiten het plaatsen van een eigen buitenmuur los van hun uitbouw. Kunnen we hun buitenmuur laten staan en daar los onze eigen uitbouw plaatsen met isolatie en binnenmuur bijvoorbeeld?

Alvast bedankt voor jullie reactie en tips!
Reageer
Re: Uitbouw
Naam:
pino (datum: 26-03-2019 14:30)

Wat staat er exact in dat contract?

Re: Uitbouw
Naam:
pino (datum: 26-03-2019 14:34)

laat u plan maken door een bouwkundige zodat de details van de aansluitingen etc ook goed worden uitgevoerd en u met de aanbouw niet de kwaliteit van u woning omlaag haalt.

Re: Uitbouw
Naam:
Ralf de Honing (datum: 26-03-2019 14:50)

Dankjewel voor je reactie! In de akte bij de notaris staat iets over erfdienstbaarheid tijdens de koop maar ook in de toekomst voor beide buren. Dus als ik het goed begrijp dat wij dulden dat het deels op onze grond staat.
Maar volgens mij moeten zij ook dulden als wij er onze aanbouw bij willen zetten. Mits dat in dezelfde style is natuurlijk.
Re: Uitbouw
Naam:
Jack , van SenS (datum: 26-03-2019 15:00)

Volgens mij een gebruikelijke gang van zaken bij projectmatige nieuwbouw, waarbij de ene koper wel een aanbouw kiest en de andere (bijv. de buurman) niet.

Dat het op jouw grond staat wil niet zeggen dat je het ongevraagd mag slopen, er tegen aan bouwen of iets aan bevestigen; je verleent immers 'n erfdienstbaarheid. Muur is eigendom van de buurman.

Zoals eerder opgemerkt; schakel 'n bouwkundige in en vooral ... maak tijdig goede afspraken met de buurman.
Re: Uitbouw
Naam:
pino (datum: 26-03-2019 15:13)

Ik neem aan dat u zelf ook een afschrift van die akte heeft.

lijkt me verstandig om met de akte langs een rechtswinkel te gaat om u te laten uitleggen wat er staat over dit onderwerp.

En daarna met de buren gaat praten over uw plannen.

Er zijn ook standaard koopcontracten waarbij de kavelgrens de uitbouw volgt na oplevering en er dus helemaal geen spraken is van buitenbladen op grond van de buren als zij geen uitbouw plaatsenReageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl